Zlatko Dalić kod gradonačelnika Livna i premijera HBŽ-a

Livanjski gradonačelnik Luka Čelan upriličio je u četvrtak svečani prijem izborniku hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću.

Tom su prigodom razmijenjeni dojmovi o veličanstvenom dočeku hrvatskog izbornika na stadionu Zgona pred nekoliko tisuća posjetitelja iz BiH i regije, rečeno je iz Ureda gradonačelnika.

Dalić je zahvalio Gradu Livnu na spektakularnom dočeku koji je, kako je kazao, pokazao pravu sliku Livna i Livnjaka kao domaćina.

– Livno je pokazalo dostojanstvo i ono što stalno govorimo, da smo ponosni ljudi, to smo i pokazali. Ne znam jesam li mogao očekivati i doživjeti nešto bolje u životu. Stalno sam ponavljao da nikada nisam zaboravio od kuda sam krenuo i gdje sam počeo i nikad se nisam sramio reći da sam Livnjak i da sam rođen u Livnu, i da je to moj grad. Bilo je u Hrvatskoj puno dočeka i svaki je bio veličanstven, ali ovaj u Livnu je za mene bio posebno emotivan jer je moj grad, moje rodno mjesto i ovo što sam doživio zauvijek ću pamtiti –  kazao je Dalić, zahvalivši se gradonačelniku na prijemu i sudjelovanju Grada u organizaciji dočeka.

Gradonačelnik Čelan izrazio je zadovoljstvo što se sa skupa u Livnu, prije svega dostojanstvenim ponašanjem, poslala predivna slika u svijet kojom se pokazalo jedinstvo i ponos.

– Ovaj prijem je prigoda kojom još jednom želimo zahvaliti izborniku Daliću na svemu što je napravio, na osvojenom povijesnom rezultatu, ali i zahvaliti mu što je učinio mnogo toga kad je u pitanju promocija našeg grada. Sigurno da svi trebamo biti ponosni što imamo takvog čovjeka koji se ne stidi kazati odakle potječe i što je u vrlo kratkom roku uspio napraviti takav svjetski rezultat – istaknuo je Čelan.

Na prijemu je bilo riječi i o ostvarivanju buduće poslovne suradnje u koju bi bili uključeni i drugi poznati Livnjaci te o inicijativi da se Zlatko Dalić proglasi počasnim građaninom Livna.

U ime Hercegbosanske županije hrvatskog izbornika ugostio je i predsjednik županijske Vlade Ivan Jozić.

„Zahvaljujem Vam što ste u ovih nešto više od mjesec dana oživjeli onaj pozitivni duh hrvatskog naroda i na tragu velikog sportskog uspjeha zajedno sa svojim igračima pružili primjer kako trud, požrtvovnost i vjera nadilaze sve sportske, društvene, političke i životne prepreke“, kazao je Jozić, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić izrazio je zahvalnost za dostojanstvenu organizaciju veličanstvenog dočeka u Livnu.

,,Ja samo radim svoj posao, poklopilo se puno stvari i sreća, rezultat jest da se cijela nacija ujedinila. Ovo je fantazija da sav hrvatski narod bude jedno i daj Bože da ovo bude jedna dobra poruka svima, da skupa krenemo u tom pravcu. Nisam ja čovjek koji se bavi negativnostima, poslao sam svoju poruku koja je prihvaćena i izvan je svih razmjera, jer rezultat koji smo napravili je fenomenalan. Čovjek nikada ne smije zaboraviti gdje je počeo. Ovo je moj grad. Na Zgonima sam počeo i drago mi je da ste tamo napravili doček, jer postoji simbolika. Poslali smo poruke mira, tolerancije.. ovo je ponosni grad“, rekao je Dalić.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *