Govedarica kandidat za predsjednika Republike Srpske

Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica bit će kandidat te stranke za predsjednika Republike Srpske, navode izvori bliski SDS-u.

Glavni odbor SDS-a u subotu i službeno treba donijeti odluku o svom kandidatu na Općim izborima 2018., te odlučiti hoće li ponuditi kandidata za predsjednika Republike Srpske ili Predsjedništvo BiH.

Druga pozicija pripast će njihovom partneru PDP-u koji je već kandidirao  Mladena Ivanića.

Ostavka

U SDS se još vodi velika unutarstranačka borba oko imena. Pored stranačkih frakcija koje lobiraju za Mirka Šarovića kao kandidata za člana Predsjedništva, za Šarovića lobiraju i određene strane diplomate. Navodno se na SDS vrši jak pritisak iz međunarodne zajednice da kandidira Šarovića.

Ipak, Govedarica je prikupio dovoljnu podršku u stranci za svoju kandidaturu.

U prilog ovome ide i  izjava predsjednika SDS-a Vukote Govedarice koji je rekao da želi da bude predsjednik svih građana Republike Srpske  te da njegova inspiracija nije kandidatura za srpskog člana Predsjedništva BiH.

”Funkciju člana Predsjedništva BiH iz RS bi trebalo da vrše mnogo iskusniji ljudi nego što sam trenutno ja, jer je to veoma odgovorna funkcija. To je moje mišljenje. A o kandidatima će odlučiti organi SDS-a i uvjeren sam da ćemo s koalicijskim partnerima napraviti pobjednički rezultat na izborima”,  rekao je Govedarica.

Želja mu je kaže da, osim što je lider SDS-a, bude predsjednik svih građana RS.

U slučaju da bude kandidat za tu funkciju, i pobijedi podnijet će ostavku na stranačku dužnost, jer je tako propisano Statutom SDS-a.

”Ukoliko Glavni odbor odluči da ide s mojom kandidaturom, i uz podršku naroda postanem predsjednik RS, svoj mandat daću stranci na raspolaganje, uz želju da budem predsjednik svih građana”, rekao je on.

Govedarica je najavio da će se više znati nakon subote i sjednice Glavnog odbora SDS-a te uvjerava da će kandidati Saveza za promjene zajednički pobijediti aktualnu vlast u RS.

Ivanić preferira Predsjedništvo BiH

Srpski član Predsjedništva BiH i kandidat PDP-a Mladen Ivanić rekao je da preferira mjesto na kojem je i bio.

“O meni se dosta pričalo, a evidentno je da ću ja biti kandidat na jednu od funkcija. Nismo dogovorili gdje i što. Ja naravno imam svoje preferencije, a to je da budem na mjestu na kojem sam i bio. Mislim da sam dobro radio taj posao, nisam izgubio nijednu političku bitku i mislim da sam branio pozicije RS. Mislim da sam to radio na način da se nisam upuštao u konflikte i trudio da pravim kompromis. Imam pristojan ugled među europskim državnicima. Moje stvari su uvijek argumentirane. Mislim da sam dobro uradio i vidim prema komunikaciji s građanima”, rekao je Ivanić na N1.

Piše: sanja Bjelica Šagovnović, sanja.bjelica@dnevni-list.ba

One thought on “Govedarica kandidat za predsjednika Republike Srpske

  • veljača 23, 2018 at 1:13 pm
    Permalink

    Napokon mladi! Mile hajde pakuj kofere, iscurio si kao penzionerska pišoka!

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *