Glumica Ida Keškić u stabilnom stanju

Ida je nakon operativnog zahvata zbog ozljede karlice smještena na Kliniku za ortopediju i traumatologiju. Pod stalnim je nadzorom liječnika

SARAJEVO – Ida Keškić, glumica koja je u srijedu poslijepodne doživjela nesreću na skijanju na lokalitetu Kabalova, u stabilnom je stanju, potvrđeno je za Faktor u sarajevskom Kliničkom centru.

– Vitalni parametri pacijentice su stabilni i ona je pod intenzivnim nadzorom liječnika. Smještena je na Kliniku za ortopediju i traumatologiju, potvrđeno je iz Odjela za odnose sa javnošću KCUS-a.

Keškić je operirana kasno preksinoć nakon što je prilikom pada, između ostalog, zadobila tešku ozljedu karlice.

Ida je u srijedu skijala sa ocem Mirsadom kada je u jednom trenutku izgubila ravnotežu i upala u provaliju. Iako je teren bio veoma nepristupačan spasioci GSS-a te Federalne uprave za civilnu zaštitu su uspjeli Idu da izvuku iz provalije te je ona helikopterom Oružanih snaga BiH prebačena u Sarajevo. Pomoć joj je odmah ukazana na KUMU, a nakon dijagnostike ona je i operirana.

U akciji spašavanja sudjelovali su pripadnici timova Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), Gorske službe spašavanja BiH i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, kao i Hitna pomoć i pripadnici MUP-a Sarajevske županije. Helikopter je stigao do Kabalova oko 14 sati, te je odmah započeto sa zbrinjavanjem ozlijeđene djevojke.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *