Glazbenici i prijatelji opraštaju se od Olivera (VIDEO)

Glazbenici, brojni prijatelji, političari u nedjelju su se s tugom i riječima zahvale opraštali od Olivera Dragojevića, ističući da je Oliver bio više od pjevača i da je svojim pjesmama postao dio naših života.

Svi smo odrasli uz Olivera i njegov glas zbog čega je postao dio naših života i obitelji, još od rođenja s obzirom da je na estradi od 1967., rekao je Hini Oliverov dugogodišnji suradnik Zlatan Stipišić Gibonni.

“Oliver je s nama kroz te svoje pjesme koje su vječne i kroz njegovu neposrednost. Mislim da, kada se razbolio, da smo svi vidjeli kako je on najomiljenija osoba koju smo ikada imali jer su svi za njega pitali, brinuli. Svi. On je bio najnormalniji, najjednostavniji i najskromniji čovjek kojeg sam ja znao. Svi znamo koliko je bio velik kao glazbenik, bio je za familiju, prijatelje. Uvijek je svih stavljao ispred sebe i mislio na svih. Oliver je bio veliki, veliki čovjek i veliko srce Bio je broj jedan, najbolji i čudesan čovjek “, kazao je Gibonni, autor Cesarice.

Massimo: Bio je najveći

Pjevač Massimo Savić rekao je da je Oliver imao nevjerojatan respekt čitave glazbene zajednice i da ga se u pravom smislu riječi moglo nazvati glazbenikom.

„Definitivno je bio najveći među nama glazbenicima”, rekao je Savić, ustvrdivši da Oliver nije bio samo pjevač. „Oliver je bio multiinstrumentalist, čovjek ogromnog glazbenog ukusa i stvaranja, jako puno se dalo od tog čovjeka naučiti, strašno sam tužan zbog toga, svi znamo kakvu je bolest Oliver imao, ali svejedno uvijek je šok”, rekao je Massimo koji se  prisjetio da je s veseljem radio i pjevao Oliverove Stine. “Ljudima se dopala ta verzija, međutim svaki put kad bih dobio Porina, često bih znao reći da sam veliki Oliverov fan i tu cijela priča završava”, rekao je Savić.

S Oliverom se na društvenoj mreži pozdravio glazbenik Tony Cetinski. “Dragi moj morski vuče, ništa više neće biti isto nakon tvog odlaska, sve tvoje šale i gluposti kojima smo se smijali ka dica su momenti koje nikada neću zaboraviti. Moram ti priznati da sam te volio i volim kao da si mi otac, a po duši si mi bio ponekad kao mlađi brat. Od tebe sam najviše učio jer sam od tebe i najviše dobio. Ti si se davao ljudima i prijateljima i nisi se štedio u tome. U toj činjenici leži još jedna od tajni tvog uspješnog postojanja i rada. Oduvijek si bio dokaz da nije dovoljno biti samo vrhunski umjetnik nego i Čovik  zbog toga ti veliko Hvala”, poručio je Cetinski i izrazio sućut obitelji.

Pjevačica, Korčulanka Jasna Zlokić putem društvene mreže poručilaje “Beskrajna tuga, nakon ovoga ništa više neće biti isto u glazbi … Velika praznina koju nitko nikada neće moći popuniti … S Oliverom je otišao i dio svih nas … Počivao u miru i hvala ti za ljepotu glazbe kojom si nas oduvijek darivao …”.

Oliverovom smrću hrvatska glazba je izgubila puno i nepovratno, smatra poznati splitski menadžer Ivica Bubalo koji je za Hinu rekao da je upravo Oliver s Arsenom Dedićem i Mišom Kovačom označio hrvatsku glazbu.

“Oni su se pronijeli cijelim svijetom i nisu samo bili veliki hrvatski glazbenici već i jugoslavenske mega zvijezde. Poslije Olivera na našoj sceni nema nikoga niti na vidiku da ga zamijeni”, poručio je Bubalo.

Oliverov prijatelj Giovanni Kovačević cijeli se svoj život ispreplitao sa korčulanskim slavujom, kako su Olivera zvali na početku karijere, vrlo često su igrali nogomet, družili se, radili humanitarne koncerte i prikupljali novac za potrebite. Poznaju se još dok je Oliver kratko pjevao u grupi More davnih sedamdesetih godina prošlog stoljeća.

“Družili smo se kroz godine, kroz nogomet, humanitarne koncerte u Nizozemskoj, Belgiji, Austriji i Njemačkoj gdje smo prikupljali novac. Uz put smo igrali nogomet s velikim zvijezdama u Berlinu, Stutgartu i Munchenu. On je bio poseban čovjek, legenda, pomagao je drugim ljudima. Šteta što je otišao”, kazao je Kovačević.

Velikan popularne muzike Oliver Dragojević bio je drag i prijatan prijatelj koji će nastaviti živjeti u svojim mnogobrojnim pjesmama. Neka mu bude laka zemlja – kazao je Kornelije Kovač, jedan od osnivača “sarajevske pop škole”, klavijaturista “Indexa”, vođa legendarne “Korni grupe”, kompozitor i producent.

Kovač je istakao da sve više glumaca, pjevača i muzičara koji “nestaju”, ali koji ostavljaju svoj trag za sobom.

Kovaču su, od mnogobrojnih hitova Dragojevića, najdraže “Magdalena”, “Moj galebe” i “Cesarica”.

Bosanskohercegovački glumac Enis Bešlagić objavio je na Instagramu Oliverovu fotografiju uz poruku: “Sada si trag u beskraju. Neka te Gospodar čuva i nagradi za sve dobro što si ostavio u nama sa svojim pjesmama… Tvoja duša je pronašla svoju luku i tvoje more više nije nemirno…”.

Ovo je teško, ovo nema smisla, ovo je preteško… Na njegovim pismama sam učila govorit prve riči. Ovo je jako teško i ne želim virovat. On je pape svih Dalmatinaca. Njegove pisme su ušle u nas kroz materino mliko. On je u mom DNK, u tvom i u tvom i u svima nama. Hvala ti, pape. Volin te, pape. Plačem, pape. Oprosti mi, pape.. Svi plačemo…”, napisala je Severina na Instagramu.

Dino Merlin se pozdravio s Dragojevićem uz riječi: “Za sve što prošlo je, za sve što dolazi, nedostaješ. Zbogom dragi Olivere.”

Svoje žaljenje izrazila je i Jelena Rozga.

“Moj lipi anđele zbog tebe ćemo uvijek vjerovati u ljubav. Hvala ti za sve. Tugu ni opisati ne mogu, u mislima sa obitelji”, riječi su Rozge.

Uz nekoliko fotografija s Oliverom, svoju tugu i bol putem Facebooka je podijelio i Stjepan Hauser, violončelista grupe “Cellos koji je imao priliku održati koncert s Oliverom.

“Otisao je onaj najveći… Legenda kakve više nikad neće biti… Otišao si prijatelju moj al kao da nisi jer tvoj glas, tvoja pisma zauvijek će ostat utkana u našim srcima. Slušat će te i moja djeca, moji unuci, i njihova djeca… Počivaj u miru, ostavio si Trag u Beskraju”, napisao je Hauser.

Fotografiju Olivera uz riječi “počivaj u miru legendo” na Instagramu je objavila i Lepa Brena.

“Na spomen tvog imena se uvik stajalo mirno! Fala je malo za sve ća si nam da. Sve i da želin, ne mogu te zaboravit jer sve šta san volila i volin je sraslo uz tvoje pisme. Aj sad na brod, narani ribe i u miru zapali cigaru… Nek ti pokoj duši i mirno more Veliki”, riječi su Marije Šerifović.

Nina Badrić također je objavila fotografiju s Oliverom na Instagramu uz opis: “Sve moje vezano je uz tebe. Oduvijek i zauvijek. Volim te poput obitelji i uvijek ću te voljeti. Mirno spavaj dušo moja”.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *