Gasi li Željko Komšić Demokratsku frontu!?

Mada do općih parlamentarnih izbora ima još mnogo vode da proteče, aktualni vlastodršci podobro su se zabrinuli da do tada, pod tepih stavljajući raspad i frakcionaštvo u vlastitim strankama, koriste sva moguća sredstva da „na vrijeme“ uklone sa političke scene sve one partije ili građanske inicijative koje bi im mogle ugroziti nastavak vladavine, kaže se u priopćenju Demokratske Fronte.

A to bi, narodski rečeno, značilo da bi promjenom vlasti u ovoj zemlji, na svjetlo dana i pod zakonske sankcije došle sve poslijeratne malverzacije vladajućih oligarhija, od onih materijalnih i enormnog bogaćenja pa do principa „zavadi (narod) pa vladaj“  koji provode već četvrt vijeka. Naravno da im je DF, kao stranka lijeve opcije i dalje, i još uvijek i bez obzira na skoro svakodnevne  insinuacije i olajavanja – trn u oku.Tako gledamo i na „friško“ objavljen tekst u jednom SDA portalu, kako je  (možete misliti) stranački vrh DF-a  dobio“crno na bijelo da je Komšić najavio gašenje DF-a“  i njegovo „utapanje u SDP“!Providno, stupidno, ali i vrlo znakovito: Direktiva stranačko obavještajnih krugova jeste da se DF po svaku cijenu skine sa političke scene do 2018. Pogodite zašto? – poručuju u priopćenju DF-a.

Istina je sljedeća: Demokratska fronta radi na dokumentu, dogovoru, strategiji – pružanja ruke svim lijevo građanski orijentisanim partijama, pokretima, udruženjima građana, radnicima, studentima, sindikalcima – da se programski i koordiniranim  (dogovorenim i usklađenim) djelovanjem udružimo protiv vladajućih oligarha-nacionalista i skinemo ih, svi zajedno, sa vlasti na narednim općim izborima, kažu iz DF-a

To je jedino što je točno, i što svi naši članovi i simpatizeri znaju i na tom planu se i te kako radi. Sve drugo je laž, podvala i insinuacija, istiću iz DF-a.

Podsjećamo, pojedini mediji su objavili da je Željko Komšić stranačkom rukovodstvu prezentirao nacrt dokumenta kojim se predviđa i mogućnost gašenja Demokratske fronte te kongres ujedinjenja sa određenim strankama ljevice, odnosno “utapanje” te stranke u SDP.

One thought on “Gasi li Željko Komšić Demokratsku frontu!?

  • travanj 21, 2017 at 10:13 am
    Permalink

    DF i Željko Komšić su ponajprije trn u oku HDZ-u i Čoviću. A i treba da se brinu!

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!