Formirana koalicija pod nazivom ‘Željko Komšić’

“Pozivamo i druge političke subjekte da prihvate ovaj prijedlog za koji tvrdimo da je jedini moguć u ovom trenutku. Stoga, još jednom podržavamo za sutra zakazano potpisivanje ove zajedničke inicijative”, priopćeno je iz DF-a.

Ovjerom koalicije Proevropski blok na području Republike Srpske, Predsjedništvo je konstatiralo da se i time podržao zajednički nastup SDP-a, SBB-a, Nezavisnog bloka i DF-a na predstojećim izborima za nivo ovog entiteta. Sporazum o tom zajedničkom nastupu Proevropskog bloka biće potpisan u Banjoj Luci, 21. lipnja 2018. godine.

Predsjedništvo DF-a je ostalo opredjeljeno i za zajednički izborni nastup sa Građanskim savezom, što će biti potvrđeno i Koalicionim sporazumom. Ova koalicija nosit će naziv: DF-GS, ŽELJKO KOMŠIĆ: BiH POBJEĐUJE!

Na današnjoj sjednici Predsjedništvo je informisano i o toku pravljenja izbornog programa, a uskoro se može očekivati i njegova javna promocija.

“Pošto se u posljednje vrijeme ponovo aktueliziralo pitanje Zakona o akcizama i njegovim efektima, Demokratska fronta naglašava da su naši zastupnici u Zastupničkom domu Parlamenta BiH glasali protiv usvajanja ovog Zakona.
Pokazalo se da politički subjekti koji su ga podržali nisu čak u stanju ni podijeliti novac koji se do sada prikupio na ovoj stavci, a pošto cijenimo da je primjena ovog zakona još jedan udar na standard građana, ukoliko dođe do rasprave o tome, naši zastupnici glasat će za ukidanje njegove dalje primjene, odnosno njegovo stavljanje van snage”, priopćeno je iz DF-a.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *