Fondacija ‘Nijaz Slipičević’ uručila nagrade Ivanu Klepiću, Mo-starsu i MAS-u (FOTO)

Svečanost uručenja nagrada “Nijaz Slipičević”  upriličena je u četvrtak večer u Centru za kulturu Mostar.

Prvu nagradu Fondacije “Nijaz Slipičević”, koju treću godinu za redom dodjeljuje Fondacija Slipičević u iznosu od 2.000 konvertibilnih maraka  dobio je mladi mostarski karataš Ivan Klepić, osvajač naslova europskog prvaka.

Ivan Klepić prima nagradu od Harija Slipičevića

Druga nagrada u iznosu od 1.500 maraka pripala je Plesnom studiju Mo-stars za niz osvojenih nagrada u protekloj godini te kontinuiran rad s djecom i mladima.

Nataša Jekić i Dragan Marjanović

Treću nagradu u iznosu od 1.000 maraka dobila je Mostarska asocijaciji sporta za ustrajan rad na popularizaciji sporta među mladima Mostara, koju je primio Dževad Habibija.

Predsjednik Fondacije Slipičević Hari Slipičević kazao je ranije da bi ove nagrade trebale biti svojevrsna odskočna daska mladim talentima koji nisu prepoznati u svom gradu.

– Mi se trudimo kao Fondacija pomoći tim mladim ljudima, a trudit ćemo se i dalje kako bismo pomagali svim mladim talentima – kazao je Slipičević.

Svake godine dodjeljuju se tri nagrade, a ove godine dobitnike je odabrao stručni žiri u sastavu Elvedin Nezirović, Goran Karanović, Salko Pezo, Dragi Šestić i Dragan Marijanović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *