Fantastični Meksiko porazio svjetske prvake (VIDEO)

Senzacija u Moskvi: Meksiko je pobijedio svjetske prvake u spektaklu na Lužnjikiju! Veliki respekt za reprezentaciju koju vodi Juan Carlos Osorio, a na čijem je golu briljirao igrač utakmice, odlični Guillermo Ochoa. Posla je imao i Manuel Neuer, na kraju balade Njemačka je imala 66% posjeda lopte, 26 udaraca prema meksičkom golu, ali… Uzalud. Jedini gol na utakmici u kontri je zabio Hirving Lozano u 35. minuti, a sve što je Elf poslao prema meksičkom golu ili je otišlo pored ili je riješio Ochoa.

Meksiko se stvarno ozbiljno “potukao” sa svjetskim prvacima. Na velebnom stadionu igrao se vrhunski, svjetski nogomet, pravi moskovski spektakl u aztečko-germanskoj izvedbi. Ključni trenutak dogodio je nakon 35 minuta. Jedna od brojnih odličnih kontri Meksika, Chicharito otvara lijevu stranu Lozanu koji nakon driblinga zakucava loptu u desni Neuerov kut. U tom trenutku to je bio vrhunac vrhunske utakmice, ali kako je s druge strane stajala Njemačka teško je bilo da će to biti jedini gol na utakmici.

No ispalo je upravo tako. A Meksiko je promašivao više nego Elf. Na njemačku nesreću, meksička nepreciznost im nije bila dovoljna jer je na Elfovu preciznost odgovarao Ochoa. Pa se nastavilo nešto što je već lagana tradicija: od posljednjih Mundiala, na četiri branitelji naslova nisu uspjeli doći do pobjede u prvoj utakmici. Jedini kojima je to pošlo za nogom bili su Brazilci, 2006. Na žalost: protiv Hrvatske.

No Njemačka ne samo da nije pobijedila nego nije uzela ni bod. Unatoč posve solidnoj igri svjetski prvaci su nakon svojih 90 mundialskih minuta – na nuli. Njihovo Svjetsko jedva da je počelo, a Elf je već u ovećim problemima.

A svijet je gledao vrhunsku utakmicu i svjetski nogomet. Svaka čast i jednima i drugima! U ovoj, F skupini, u ponedjeljak od 14 sati u Nižnjem Novgorodu igraju – Švedska i Južna Koreja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *