Europ’Raid Dječjem domu Mostar uručio 4000 kilograma donacije

Sudionici Europ’Raida, njih 120, posjetili su u petak sa svojih 40 autentičnih automobila “Peugeot 205” Javnu ustanovu Dječji dom Mostar kojoj su tom prilikom donirali 4 000 kilograma školskog materijala i sportske opreme.

Predsjednik organizacije Europ’Raid Benjamin Laidin kazao je kako je cilj te organizacije proći 20 europskih zemalja kroz 23 dana kako bi se dostavila, odnosno donirala školska oprema većem broju škola, a posebno onim u BiH, Albaniji, Makedoniji i Bugarskoj.

– U početku, 2014. godine, imali smo samo četiri automobila i 12 sudionika, a danas brojimo 250 automobila te 750 sudionika. Ove godine organizirali smo pet humanitarnih akcija u četiri različite države, a danas smo tu u Mostaru, nakon kojega idemo u Albaniju, Makedoniju i Bugarsku – istaknuo je Laidin.

Direktorica JU Dječji dom Mostar Dalida Demirović naglasila je kako je ovo prvi put da Europ’Raid dolazi u Mostar, kao i da njima nije potrebna tolika količina školskog materijala i sportske opreme.

– JU Dječji dom Mostar će u dogovoru s organizatorima donirati određeni broj školskog materijala i sportske opreme, prije svega klubovima gdje naša djeca treniraju, te školama u koje idu – kazala je Demirović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *