EuroExpress pokrenuo akciju “Vozači oprez! Počela je škola!”

Povodom početka nove školske godine kompanija EuroExpress brza pošta pokrenula je akciju “Vozači oprez, počela je škola!”, sa željom da pruži svoj doprinos u povećanju sigurnosti djece u prometu.

Istovremeno, ova akcija predstavlja podršku svim drugim entitetskim i lokalnim akcijama koje se sprovode u BiH, a sa zajedničkim ciljem podizanja svijesti o potrebi dodatnog opreza kod vozača i preventivne zaštite najmlađih tokom nove školske godine.

Akcija podrazumijeva da u periodu od 31. kolovoza do 30. rujna na svim EuroExpress dostavnim kombi vozilima su istaknute naljepnice sa porukom “Vozači oprez, počela je škola!”.

“S obzirom da naša dostavna vozila svakodnevno saobraćaju na području cijele Bosne i Hercegovine, razmišljali smo na koji način najefikasnije možemo poručiti svim drugim učesnicima u saobraćaju da vode dodatnu brigu o đacima, te da poštuju ograničenja brzina posebno u blizini škola. Naljepnice su postavljene na preko 200 naših kombi vozila, a prva smo kompanija koja je na ovakav način odlučila da pruži svoj doprinos u povećanju svijesti vozača o potrebi dodatnog opreza u vožnji, posebno kad su u pitanju djeca. Svakako, kako i drugi, tako i naši vozači imaju obavezu poštovanja saobraćajnih propisa i kulture u saobraćaju”, istaknuli su iz Uprave kompanije.

Ova akcija je prva u nizu koje kompanija EuroExpress planira u toku nove školske godine. Naredne aktivnosti će biti realizirane tokom jeseni i zime, a iz kompanije su poručili da se nadaju da će njihov primjer da slijede i druge kompanije.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!