EURO METALI VODEĆI DISTRIBUTER S NAJVEĆOM PONUDOM METALA I ČELIKA U BIH

Euro Metali d.o.o. osnovana je 2005. godine, i kompanija je kćerka HIFA OIL. Osnovna djelatnost je trgovina proizvodima i poluproizvodima crne metalurgije.

Osnovu prodajnog asortimana kompanije čine: toplovaljani i hladnovaljani limovi, cijevi, nosači, plosni, okrugli i kvadratni čelik, ugaoni profili itd.. “Euro-metali” imaju daleko najveće i najkompletnije lagere konstrukcijskih čelika u BiH. To uz dobro razvijenu distributivnu mrežu, odnosno kvalitetno pozicionirana skladišta (Doboj Jug, Sarajevo i Mostar), kao i kvalitetan vlastiti vozni park, omogućava da robu, brzo i besplatno, isporučuju kupcima u bilo kojem dijelu BiH, bez obzira na količinu i specifičnost narudžbe.

Glavni segment kupaca su industrijski proizvođači, sa naglaskom na kompanije koje svoje proizvode i poluproizvode izvoze na tržište Zapadne Europe. Tim kompanijama je jako bitno da imaju ozbiljnu i profesionalnu podršku u domenu nabavke osnovnog repro-materijala. To se posebno odnosi na kvalitetu proizvoda i poštivanje dogovorenih rokova isporuke.

Snažan dodatni zamah u poslovanju kompanije svakako je bio kupovina slovenske firme koja posluje u Bosni i Hercegovini, Mersteel d.o.o. Sarajevo, krajem marta 2017. godine. Na ovaj način Euro – Metali su sa dodatnih 7.000 m2  najsuvremenijeg zatvorenog skladišnog prostora učvrstili svoju lidersku poziciju na domaćem tržištu sa perspektivom snažnijeg nastupa u regiji Jugoistočne Evrope.

“Prije samo nekoliko godina bilo je nezamislivo da bi neka kompanija iz Bosne i Hercegovine mogla kupiti Mersteel. Danas smo u prilici objaviti ovu vijest o akviziciji, čime Euro – Metali, zajedno sa cijelom HIFA OIL Grupacijom, nastavljaju investicioni ciklus koji smo najavili početkom ove godine”, izjavio je Jasmin Subašić direktor kompanije Euro – Metali.

Ovom investicijom Euro – Metali dobijaju najkvalitetnije opremljen objekt na području Jugoistočne Evrope kada je u pitanju ova branša. Najveći dio skladišta je robotiziran i automatiziran, te predstavlja posljednju riječ tehnologije. Tako Euro – Metali ulaze u jedan viši nivo poslovanja, koji im omogućava da budu “rame uz rame” s renomiranim evropskim steel – centrima.

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *