Erjavec vjeruje da će Zagreb popustiti

Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec izrazio je u petak uvjerenje da će Hrvatska prije ili kasnije promijeniti stajalište prema arbitražnoj presudi i najavio da njegovo ministarstvo priprema tužbu protiv Hrvatske pred europskim sudom.

“Uvjeren sam da će Hrvatska promijeniti svoje negativno stajalište i nadam se da će Europska komisija sadašnju verbalnu potporu arbitražom rješenju zamijeniti konkretnijom aktivnošću”, kazao je Erjavec u petak u parlamentu.

Prije sjednice vanjskopolitičkog odbora Erjavec je predstavio aktivnosti slovenske vlade u implementaciji arbitraže i zatražio političko jedinstvo svih stranaka u tom pitanju.

Slovenija bi već krajem veljače mogla Europskoj uniji dostaviti prijedlog tužbe protiv Hrvatske koja ne poštuje arbitražnu presudu i pripadnu dokumentaciju, rekao je šef diplomacije.

Komisija bi tada imala tri mjeseca vremena da odluči hoće li sama pokrenuti mjere kojima će Hrvatsku primorati na implementaciju presude ili će Slovenija nastaviti sama postupak protiv Hrvatske pred sudom EU-a u Luksemburgu, rekao je Erjavec, javila je Hina.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *