Emin Hodžić: Nije bilo namjere da se pronađeno oružje upotrijebi

Županijsko tužiteljstvo Sarajevske županije (SŽ) uputilo je prijedlog Općinskom sudu Sarajevo da odredi pritvor Eminu Hodžiću, osumnjičenom za nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari, a koji je ranije pravosnažno osuđen zbog ratovanja u Siriji. Policija je Hodžića privela 29. studenog u Sarajevu nakon što je, u pretresu vozila kojim je upravljao, pronašla dvije automatske puške, zolju, tri ručne bombe i veću količinu municije.

“Pritvor za osumnjičenog je zatražen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti ili dovršiti djelo koje mu se stavlja na teret”, obrazloženo je iz Županijskog tužiteljstva.

Hodžić je na ročištu pred Općinskim sudom u Sarajevu, nakon što je kod njega pronađen arsenal naoružanja, kazao da nije bilo namjere da se to oružje upotrijebi. Postupajući tužitelj je kazao da je mjera pritvora opravdana obzirom na narav kaznenog djela, ali i zbog činjenice da je Hodžić ranije osuđen za kazneno djelo terorizma te činjenice da je tek nedavno izašao iz zatvora. Njegova braniteljica Indira Karahodžić ustvrdila je da nema osnova za mjeru pritvora budući da je oružje oduzeto i nema opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Općinski sud u Sarajevu će u zakonskom roku odlučiti hoće li Hodžiću biti izrečena mjera pritvora ili samo mjere zabrane. Hodžić je prvi povratnik sa sirijskog ratišta koji je s Tužiteljstvom sklopio sporazum o priznanju krivnje po kojem je osuđen na godinu zatvora u ožujku 2016. godine.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *