Eksplozija plina potpuno uništila vikendicu

Eksploziju u kojoj je uništena vikendica inspektorice rada u Gradskoj upravi Banja Luka Jasminke Čapljak u Priječanima kod Banja Luke izazvalo je curenje plina iz plinske boce, utvrđeno je istragom, rekli su u policiji.

Uslijed jačine eksplozije vikendica je totalno uništena i od nje je skoro malo što ostalo čitavo, osim temelja. Srećom u vrijeme ove nesvakidašnje nesreće u kući nije bio nikoga.

O kakvoj  snazi eksplozije je riječ, svjedoče i činjenice da su dijelovi kuće, letve, vrata, prozora pronađeni nekoliko desetina metara dalje. Krov je ostao čitav, ali je zato veći dio vikendice doslovno izvaljen iz zemlje, a zidovi sa tri strane su porušeni. Silina eksplozije uništila je i dio ograde kojom je vikendica ograđena.

Iz Policijske uprave Banja Luka priopćeno je da im je događaj prijavljen 7. rujna. Rekli su da je do eksplozije došlo između 4. i 6. rujna.

– Nakon završenog očevida utvrđeno je da nisu uočeni tragovi koji upućuju da je korištena eksplozivna naprava. Prema dosadašnjim rezultatima istrage do eksplozije je došlo uslijed  ispuštanja plina iz plinske boce, priopćeno je iz PU Banjaluka. Dodali su da su svi tragovi izuzeti i poslani na vještačenje.

Prema neslužbenim informacijama najvjerojatnije je plinska boca ostala otvorena ili je došlo do nekog kvara na instalacijama pa je plin iscurio.

– S obzirom da je plin teži od zraka spustio se na tlo i nakupio. Uslijed elektriciteta nekog od električnih uređaja došlo je do varničenja koje je zapalilo plin i izazvalo eksploziju plina koji je razrušio vikendicu, kazao je izvor blizak istrazi.

Mještani Prijakovica, koji žive nekoliko kilometara ispod srušene vikendice, kažu da su u četvrtak popodne čuli snažnu eksploziju.

– Kosio sam dvorište kada je iz tog pravca odjeknula jaka eksplozija. Nisam prilazio vikendici, niti me zanimalo što se dogodilo. Ta vikendica je usamljena i oko nje je šuma, ali nedaleko od imate još dosta sličnih objekata. Oko pola kilometra dalje je i vikendica Mladena Ivanića člana Predsjedništva BiH, kazao je jedan mještanin Prijakovaca.

Nije imala neugodnosti

U Gradskoj upravi Banja Luka potvrdili su da Jasminka Čapljak radi u Odjeljenju za inspekcijske poslove kao inspektor rada i da u proteklom periodu nije imala neugodnosti.

– Prema njenoj izjavi u posljednje vrijeme nije joj niko prijetio niti je imala problema. Ona je policiji kazala da pretpostavlja da je eksploziju izazvala plinska boca koja je bila ispred vikendice, kazali su u Gradskoj upravi Banja Luka.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *