Ekipe Fortuna i Stari grad odnijeli pobjedu

U četvrtak večer je završen 7. memorijalni ljetni turnir u malom nogometu za djecu pod nazivom „Medžid Kerović i Muhamed-Hamo Šunje“ u mostarskom naselju Donja Mahala, u organizaciji Udruženja građana “Sinovi Mahale”. Turnir je organiziran za ekipe u kategorijama U8, U10 i U12, a održan je u periodu od 2. do 10. kolovoza, na igralištu u sportsko rekreacijskom centru „Sinovi Mahale“.

Završnu večer su se sastale ekipe Fortuna iz Opina i škola malog fudbala Sinovi Mahale, a pobjedu je odnijela ekipa Fortune rezultatom 3:1 i time osvojila ovaj turnir.

Dževad Pašić, predsjednik Udruženja Sinovi Mahale kazao je kako turnir svake godine postaje značajniji.

“Dolazi puno djece, što nam je prvenstveno i cilj. Želimo da budu zadovoljna da se druže i igraju. Ove godine su sudjelovale ekipe iz cijelog grada. Cilj nam je da djeca u Donjoj Mahali, a i djeca iz cijeloga grada mogu doći na naše sportske terene, družiti se i igrati”, rekao je Pašić.

Za kategorije U8 i U 10 pobjednik je ekipa Fortune, a U12 je ekipa Stari grad.

U cijelom programu upriličena je i tombola sa primamljivim nagradama, dok je nakon odigranih utakmica i dodjela robnih i novčanih nagrada upriličen i zabavni program.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!