DŽAFEROVIĆ TIJESNO IZABRAN ZA KANDIDATA SDA: ‘Radit ću kao Izetbegović’

Potpredsjednik Stranke demokratske akcije, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović bit će kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH na općim izborima u oktobru.

Na današnjoj Konvenciji SDA u Sarajevu Džaferović je dobio 104 glasa, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Safet Softić 87 glasova, uz 22 nevažeća glasa.

On se zahvalio članovima Konvencije SDA na ukazanom povjerenju i kandidiranju za najvažniji funkciju u zemlji.

“Vaše povjerenje za mene je velika čast i obaveza. Nije jednostavno biti kandidat za najodgovorniju funkciju najjače političke stranke”, kazao je Džaferović.

Istakao je da je uvjeren kako će pobijediti u utrci za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda. Kako kaže, SDA je ozbiljna stranka na čijem čelu se nalazi Bakir Izetbegović.

“On će i dalje ostati šef tog tima. Ja poštujem ono što je radio i radi Bakir Izetbegović. Poštujem hijerarhiju unutar SDA”, rekao je on.

Istako je da kad god je bila jaka SDA bila je jaka i BiH podsjećajući da je utemeljitelj ove stranke prvi predsjednik RBiH Alija Izetbegović.

“Teško je naći stranku u svijetu koja je imala ovoliko ulogu i izazova, a da je ovako na njih odgovorila. Ovo je stranka koja je nakon nekoliko vijekova osigurala međunarodni subjektivitet BiH i odbranu BiH od agresije zajedno sa svim bh. patriotama”, rekao je Džaferović.

Džaferović je kazao da SDA marljivo radi na izgradnji države BiH i da od Dejtonskog sporazuma SDA radi na jačanju državnih institucija i reorganizaciji države.

“Ovo je stranka koja uporno radi na integraciji BiH u EU i NATO. U ovom mandatu znamo kakva je sva postignuća dostigla SDA. Radili smo kao tim. Predsjednik Izetbegović je šef države i teško je naći ozbiljno pitanje o kojem se nije konsultirao s nama u SDA. Tako ću ako Bog da raditi i ja”, rekao je Džaferović.

Istakao je i da mu je drago što je SDA pokazala demokratsku kulturu izborom kandidata za Predsjedništvo BiH i da je jako važno da proces bude fer i korektan.

One thought on “DŽAFEROVIĆ TIJESNO IZABRAN ZA KANDIDATA SDA: ‘Radit ću kao Izetbegović’

  • svibanj 27, 2018 at 12:01 am
    Permalink

    Islamska deklaracija💀❗️Samo dragi alah❗️Sigurna pobjeda i vlast u svih 5 kantona!

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *