DŽAFEROVIĆ PORUČIO: Dodik niti bilo tko neće uspjeti narušiti zakone BiH

Ovo nije sukob na relaciji Komšić-Dodik ili Džaferović-Dodik, već na relaciji Dodik – zakon, poručio je Džaferović

SARAJEVO – Unatoč svim turbulencjama i problemima koje imamo od trenutka kada smo dali svečanu izjavu, ja sam uvjeren da će ovaj saziv Predsjedništva na kraju profunkcionirati, kazao je u intervjuu za N1 Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH.

Kako je dodao, nije mu drago zbog postupka predsjedatelja Predsjedništva BiH Milorada Dodika na sjednici s veleposlanicima PIC-a.

“To su pokušaji da se povrijedi zakone ove zemlje. Zakoni ove zemlje nikada neće biti povrijeđeni, ja ću se za to pobrinuti. Postoje institucije sustava zadužene za to. Nadam se da će stvari, ipak, profunkcionirati jer je to jedini mogući put i način kako voditi ovu zemlju ka EU i NATO-u“, smatra sugovornik N1.

Prema njegovim riječima, Dodik nije uspio u nakani da se ponovno povrijedi zakon BiH, a koji jest povrijeđen prilikom predaje vjerodajnica novog veleposlanika Srbije u BiH.

“Ova zastava simbolizira cijelu BiH. Ako mene pitate, ja ću vam kazati da je tom gestom iskazao nepoštivanje prema instituciji i to nije dobro, ni za njega. Nadao sam se da ćemo mi konačno pristupiti svom poslu“, rekao je član Predsjedništva BiH.

Upitan je li bilo reakcije veleposlanika PIC-a, Džaferović je kazao kako nekih posebnih komentara bilo nije, izuzev izražavanja žaljenja zbog tog čina.

“Ono što je jako bitno jest da smo Komšić i ja zahtijevali od službi da strogo vode računa o primjeni zakona. Ovo nije sukob na relaciji Komšić-Dodik ili Džaferović-Dodik, već na relaciji Dodik – zakon“, ponovio je. Džaferović, nadalje, navodi kako Dodik Dayton razumijeva onako kako on misli da je Dayton te da želi promjeniti karakter tog sporazuma.

“Ako sumnjam da bi moglo biti nešto dublje iza tih gesti, onda je to to. No, želim poručiti da se to neće dogoditi. Kapacitet institucija neće biti urušen“, kategoričan je bošnjački član Predsjedništva.

Džaferović je, nadalje, ocijenio i da su svaki izbori nova prilika za jednu zemlju, pa tako i za BiH.

“Ovo je prilika da BiH iskorači na putu ekonomskih i društvenih reformi. Napravljene su pretpostavke i uvjeti da BiH krene još snažnije. Dodik neće uspjeti u pokušaju da naruši postignutu razinu reformi niti zakon. Ne samo on, nego bilo tko“, kazao je te istaknuo da se zakone zemlje mora poštiati kao temelj vladavine prava.

Na kraju je dodao da BiH ima svoj NATO put te da Srbija niti smije, niti može, niti će utjecati na njega, bez obzira koliko se neki to trudili.

2 thoughts on “DŽAFEROVIĆ PORUČIO: Dodik niti bilo tko neće uspjeti narušiti zakone BiH

 • prosinac 9, 2018 at 9:50 pm
  Permalink

  Handzar divizija💀. Je porazena u ww2 tako da Dodik moze slobodno da sprovodi Deyton u BIH=💀))))))

  Reply
 • prosinac 9, 2018 at 9:55 pm
  Permalink

  Pa isto ste docekali i SS Hitlerove jedinice 1941.g. na celu sa Reisom poljubcima i cvijecem odusevljeni.

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *