Duplo dno kamiona skrivalo cigarete vrijedne 41000 maraka

Na putnoj komunikaciji Foča – Sarajevo, u mjestu Trnovo ovlaštene službene osobe Uprave za neizravno oporezivanje BiH, Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog centra Sarajevo, u suradnji sa pripadnicima MUP-a RS, PS Trnovo, pronašli su i u skladu sa instrukcijama i uputama Tužiteljstva i Suda BiH privremeno oduzeli 9.100 kutija cigareta Royal (FDS), FM, SUNNY, MERILYN, koje nisu u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima bile obilježene trošarinskim markicama UNO-a. Cigarete su bile skrivene u teretnom vozilu koje je imalo duplo dno.

U suradnji sa Grupom za istrage RC Sarajevo, protiv počinitelja će biti podnesen Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu Tužiteljstvu BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda, iz člana 210 a. , Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH.

U svojim dnevnim aktivnostima Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja UNO-a koriste vozila i specijalističku opremu doniranu od Vlade SAD-a putem programa EXBS.

– Uspješnom radu naših službenika doprinose u velikoj mjeri znanja, vještine i iskustva stečena tijekom pohađanja brojnih specijalističkih obuka i treninga pod pokroviteljstvom EXBS programa, priopćeno je iz UNO-a. Ukupna tržišna vrijednosti cigareta koje su bile namijenjene crnom tržištu u Bosni i Hercegovini procjenjuje se na iznos od 41.000 maraka.

Prijevoz cigareta i duhana

U Milićima je pronađeno 370 kutija cigareta raznih marki, kao i više plastičnih vreća u kojima se nalazio rezani duhan, priopćeno je iz Policijske uprave Zvornik. Cigarete i rezani duhan pronađeni su pretresom automobila Škoda, kojim je upravljala osoba čiji su inicijali B. M. iz Zvornika. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentiranju kaznenog djela nedozvoljen promet trošarinskih proizvoda. O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *