DUNOVIĆ: Čović se neće kandidirati, svjestan je da će izgubiti od Komšića

Mislim da će Čović naći neka alternativna rješenja da ponudi kandidata koji jeste spreman da izgubi, kazao je za TV1 potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović govoreći o kandidaturi Željka Komšića za člana Predsjedništva BIH.

“Gospodin Komšić je u dva mandata bio član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a priča koju je u tome periodu HDZ pričao, naročito gospodin Čović, jeste da je Hrvatima nešto nametnuto, da su Hrvati obespravljeni. U posljednje tri, a bit će i četiri godine imamo da je gospodin Čović izabran glasovima za koje on smatra da su jedini legitimni, i ne vidim da se stanje u BiH popravilo, da je trend iseljavanja svih građana BiH pa i Hrvata smanjen. Zapravo u posljednje tri godine iseljavanje je doživjelo takvu jednu ekspanziju kakvu nismo imali poslije rata”, rekao je Dunović.

Komentarišući najavu ljevice da će na izbore ići sa tri kandidata za člana Predsjedništva, Dunović je kazao da su to izjave predsjednika SDP-a i da nisu još uvijek usaglašeni stavovi ljevice.

“Moje lično mišljenje je da, koliko god to pragmatički gledano može biti pozitivno, mislim da može biti i opasnost, jer u takvoj situaciji može se desiti da se glasovi rasplinu i da to zapravo ide u korist nacinalnim stranakam. Treba napraviti ozbiljne analize i treba ljevica da razgovara na tu temu, sa realnim procjenama onoga što se može desitit”, kazao je Dunović, prenose Vijesti.ba

Dodao je i to da mislim da se sada Čović neće kandidirati, jer je svjestan da će izgubiti u bitci za člana Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, ako sa druge strane ima gospodina Komšića.

“Mislim da će naći neka alternativna rješenja da ponudi kandidata koji jeste spreman da izgubi”, rekao je Dunović.

One thought on “DUNOVIĆ: Čović se neće kandidirati, svjestan je da će izgubiti od Komšića

  • siječanj 13, 2018 at 12:56 pm
    Permalink

    Milane, Željko za svojeg mandata ništa loše nije uradio Hrvatima ( ako ne računamo Čovića i njegovu bagru). Čović je za ovog mandata Hrvatima uradio toliko zala sam, pa tek njegovi hajduci, a tek prijatelj mu ga Mile!

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *