DRAMA U STARAČKOM DOMU Pravovremenom reakcijom spriječeno širenje požara

Prijedorski vatrogasci brzom intervencijom u noći sa srijede na četvrtak ugasili su požar i spriječili daljnje širenje vatre u JU Dom za starija lica, koji se nalazi u Ulici Mladena Stojanovića u Prijedoru.

Kako je potvrđeno u Teritorijalnoj vatrogasnoj postrojbi Prijedor, požar u staračkom domu prijavljen je 40-ak minuta nakon ponoći.  Do požara je došlo na trećem katu zgrade u prostoriji koja služi kao kupatilo za nepokretne osobe.

– Na teren je izašlo jedno vatrogasno vozilo i šest vatrogasaca. Brzom intervencijom spriječili smo da se vatra iz te prostorije širi dalje, te ugasili požar. Ozlijeđenih osoba tom prilikom nije bilo, a nadležna istražna tijela će utvrditi uzrok požara, kazali su u TVJ Prijedor, te dodali kako je intervencija završena u 1.25 sati.

Kako javljaju lokalni mediji, portir u staračkom domu uspio je do dolaska vatrogasaca zagušiti požar sa dva protupožarna aparata. Kat je bio pun dima, te su vatrogasci nakon potpunog gašenja požara ventilatorom prozračili odjel.

Na katu na kojem je izbio požar sve sobe su bile popunjene, ali do većih posljedica nije došlo zahvaljujući medicinskoj sestri koja je uočila požar i portiru koji je zagušio vatru do dolaska vatrogasaca, piše GradPrijedor.

Na teren je izašla i Hitna pomoć, a liječnici su pregledali jednu osobu te je utvrđeno da ona nije ozlijeđena.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *