DRAMA: Anderson u finalu Wimbledona nakon šest i pol sati i 26:24 u petom setu

Kevin Anderson plasirao se u finale Wimbledona nakon što je u maratonskom meču pobijedio Johna Isnera 7:6, 6:7, 6:7, 6:4, 26:24.

Bilo je 24:24 i nije izgledalo kao da će polufinale Wimbledona između Johna Isnera i Kevina Andersona tako skoro završiti. Igralo se već gotovo šest i pol sati, meč je već bio treći najduži u povijesti i onda se dogodio ključni trenutak. Kevin Anderson, koji je u drugoj polovici tog maratonskog petog seta izgledao puno svježiji od Isnera, dobio je poen za 0:15 na Isnerov servis i usred sljedećeg gema se spotaknuo i pao iza osnovne linije, prenosi index.hr.

Vidno iznenađeni Isner mogao je zabiti loptu gdje je htio, ali je valjda od šoka odigrao pokraj Andersona. Južnoafrikanac se pridigao, uzeo reket u krivu, lijevu ruku, vratio se u poen i dobio ga. Vidno ljutiti Isner izgubio je koncentraciju i dva od sljedeća tri poena i Anderson je napravio prvi brejk u petom setu koji je trajao dva sata i 55 minuta. Rutinski je odservirao za meč i veliku pobjedu.

Da će ovo biti poseban meč, drugi najduži u povijesti, moglo se naslutiti negdje na pola meča budući da brejkova nije bilo do sredine trećeg seta. Onda je Anderson napravio brejk za 5:3, ali ga je odmah u sljedećem gemu izgubio, a nakon dvije propuštene set lopte u tie-breaku i set. Ista stvar dogodila se i u četvrtom setu. Anderson je brejknuo za 3:2 i ponovno odmah izgubio servis, ali je brejkom u devetom gemu uspio izboriti servis za set i odvesti meč u maratonski peti.

Isner je odservirao 53, a Anderson 49 aseva i Južnoafrikanac će u finalu igrati s Rafaelom Nadalom ili Novakom Đokovićem.

“Mislim da nakon ovog meča trebamo svi skupa sjesti i razmotriti pravilo da u petom setu nema tie-breaka. Ne znam koliko ovo ima smisla jer pred kraj meča više ne možeš ni uživati od umora. Naravno da sam sretan što sam u finalu, ali mi je jako žao Johna jer ne znam kako bih se osjećao na njegovom mjestu nakon šest i pol sati”, rekao je Anderson nakon pobjede.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *