Dom zdravlja Mostar nabavio tri ultrazvučna uređaja

Dom zdravlja Mostar je dobio tri ultrazvučna uređaja, zahvaljujući projektnoj aplikaciji predanoj u svibnju 2017. godine i odobrenoj u rujnu 2017. godine ugovorom između Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Doma zdravlja Mostar.

Realizacija ovog projekta je uspješno završena, a uređaji su nabavljeni i postavljeni na Odjel radiološke dijagnostike, Odjel za zdravstvenu zaštitu žena , te na Odjel za zdravstvenu zaštitu radnika Doma zdravlja Mostar.

”Ovom nabavkom naša ustanova ispunjava svoje ciljeve poboljšanja uvjeta pružanja primarne zdravstvene zaštite na razini grada Mostara. Naime, liste čekanja na ultrazvučne pretrage su bile duge, te s postojećim kapacitetima nismo imali mogućnosti na odgovarajući način odgovoriti na potrebe naših pacijenata. S novim ultrazvučnim uređajima, povećava se naš tehnički kapacitet za pružanje navedenih pretraga, što predstavlja značajno smanjenje lista čekanja na ove pretrage. S druge strane novi aparati imaju znatno bolju rezoluciju slike što direktno utječe i na samu kvalitetu analize i nalaza, posebice kad je riječ o prevenciji, koja je ključ pružanja kvalitetne primarne zdravstvene zaštite”, priopćeno je iz Doma zdravlja Mostar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *