DODIK O CORMACK: RS i njene institucije nemaju problem sa SAD-om

RS i njene institucije nemaju problem sa SAD niti njenim građanima, ali bismo o pristranom i nediplomatskom ponašanju američke veleposlanice u BiH Maureen Cormack imali što reći.

Zar nije smiješno da Cormack poziva bilo koga na poštivanje Daytonskog sporazuma, očuvanje suvereniteta i integriteta BiH, a da pri tom Sporazum nije pročitala i svakodnevno radi na urušavanju suvereniteta i integriteta BiH. BiH je u Daytonu dobila jamstvo za vanjski suverenitet, ali joj je unutarnji oduzet i drže ga upravo veleposlanici poput Maureen Cormack.

Stotine je primjera za ovakvu tvrdnju ali je ovaj posljednji o Izbornom zakonu najočitiji. Veleposlanica SAD-a javno priča o svom sudjelovanju u postizanju dogovora o izmjeni Izbornog zakona a, ako takvo miješanje u unutarnja pitanja BiH nije oduzimanje suvereniteta i integriteta jednoj zemlji, ne znam što jest. Njene paušalne ocjene o mome poštivanju Daytonskog sporazuma, suvereniteta i integriteta BiH već su toliko deplasirane, posebno ako dolaze bez ijednog jedinog konkretnog dokaza. Cormack je svoj mandat u BiH počela predrasudama i osobnim odnosom i prema meni i prema RS-u te je očito da će ona iz BiH otići u istom uvjerenju, naveo je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u osvrtu na tvrdnju veleposlanice Cormack da Veleposlanstvo SAD-a i europski dužnosnici rade sa svim relevantnim strankama u državi, rade na tome da ih okupe i iznađu rješenja za promjene izbornog zakona, traže u cijeloj BiH partnere, što Dodik nije.

One thought on “DODIK O CORMACK: RS i njene institucije nemaju problem sa SAD-om

  • travanj 16, 2018 at 10:25 am
    Permalink

    RS nema u biti nemaju problem sa USA. Milorad Dodik i njegove institucije imeju, itekako, probleme sa USA!

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *