DODIK: Cilj Republike Srpske je europski put

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je europski put cilj i Republike Srpske. “Vjerujem da BiH treba dobiti status kandidata za članstvo u EU, a sve ostalo ćemo vidjeti kako će se kretati“, rekao je Dodik ocijenivši da je priča u svezi davanja odgovora na pitanja iz Upitnika Europske komisije (EK) dugo trajala, što je specifično za BiH.

Prema njegovim riječima, bitno je da je u BiH uspostavljen mehanizam koordinacije, kroz koji je “prošao” Upitnik. Napomenuo je i da su na neka od pitanja dani dupli odgovri – oni koje su dale institucije Republike Srpske i oni na koje su odgovore dale institucije BiH.

“Očekujemo da Europa jednako uvaži i jedne i druge odgovore. Ako to ne uradi i ako bi bili pristrani prema samo jednoj vrsti podataka, bila bi to loša poruka“, smatra entitetski predsjednik koji je izrazio i očekivanje da će podaci koje je RS dala u svezi popisa i nekih  drugih bitnih svari biti uvaženi sa stanovišta svih analiza koje će praviti Europska komisija.

“No, bude li to odbačeno, smatramo da je netko od samog početka htio uraditi prijevaru po tom pitanju“, zaključio je predsjednik Republike Srpske.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *