Dodatna sredstva za školu u Domanovićima

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg, ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Rašid Hadžović i načelnik općine Čapljina Smiljan Vidić potpisali su u srijedu aneks na Sporazum o sufinanciranju obnove Osnovne škole u Domanovićima.

Tom prilikom je istaknuto kako će Vlada HNŽ-a, uz do sada uloženih 200.000 maraka, osigurati i dodatnih 220.000 maraka, što uz sredstva UNDP-a u iznosu od 90.500 maraka, čini ukupnu vrijednost projekta od 510.500 maraka, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

”I ovom prigodom izražavam spremnost Vlade da u partnerskom odnosu s UNDP-om nastavimo suradnju na realiziranju ovoga i sličnih projekata kako bismo što više škola i drugih javnih ustanova adekvatno prilagodili potrebama naših građana, te ujedno bili maksimalno uključeni u poboljšanje energetske učinkovitosti i očuvanja okoliša”, kazao je Herceg, dodavši kako je obrazovanje i stvaranje boljih uvjeta za obrazovanje u samom vrhu prioriteta rada njegove vlade.

Također, podsjetio je na značajna ulaganja Vlade HNŽ-a u obnovu i utopljavanje javnih objekata, posebice desetak škola, za što je u zadnje dvije godine uloženo oko 10 milijuna maraka proračunskih, donatorskih i kreditnih sredstava.

Načelnik Vidić zahvalio je županijskoj Vladi na svemu što čini na poboljšanju uvjeta u obrazovanju, ističući primjer Srednje škole u Čapljini koja je obnovljena sredstvima Vlade kroz projekt energetske učinkovitosti.

Nakon potpisivanja Sporazuma, predsjednik Herceg i ministar Hadžović obišli su OŠ Domanovići.

“Do sada je obnovljena fasada, krov i otvori, a od sredstava koja smo danas osigurali riješit će se grijanje i unutarnje uređenje škole. Vjerujem u to kako ćemo u što skorije vrijeme naći i sredstva za izgradnju nove školske sportske dvorane”, kazao je ministar Hadžović.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!