Dobio batine pa otišao po pušku i ranio sugrađanina

Devetnaestogodišnji Drago Šiljegović iz Foče uhićen je u utorak nakon što je, zbog batina koje je dobio, ranio sugrađanina Makarija Mašića (22) te zajedno sa njim završio u bolnici.

Tuča se dogodila u petak u večernjim satima, a od tada su dvojica mladića bila u fočanskoj bolnici pod nadzorom policije. Jučer je Šiljegović, uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, trebao biti predan u nadležnost Okružnog tužiteljstva u Istočnom Sarajevu, prenosi Faktor.

Kako saznaje Faktor u Policijskoj upravi Foča, sve se odigralo nakon svađe dvojice muškaraca u Ulici Svetog Nikole u Foči. Prema policijskim izvještajima, nakon kraće verbalne prepirke, Mašić je pretukao Šiljegovića, a ovaj je otišao po oružje i ranio ga ispred jednog od ugostiteljskih objekata.

Šiljegović je pronađen sa ozljedama glave i prevezen je u Dom zdravlja u Foči gdje se već nalazio Mašić sa prostrelnom ranom u predjelu desne noge.

– Obojica su odbijali suradnju s policijskim službenicima, a u policijskoj pratnji prevezeni su na daljnje liječenje u Univerzitetsku bolnicu u Foči. Operativnim radom i pregledom terena pronađena je puška za koju se sumnja da je Š. D. koristio te nanio prostrelnu ranu M. M., rečeno je iz PU Foča.

Dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Trebinje naložio je da se poduzmu mjere na rasvjetljavanju i dokumentiranju kaznenih djela izazivanje opće opasnosti i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *