Dobili po osam godina za obljubu nad djetetom

Mladići E. T. (23), M. M. (20) i A. H. (24), iz Zavidovića osuđeni su u dobojskom Okružnom sudu na 24 godine zatvora zbog seksualnog odnosa s djevojčicom.

Sva trojica su dobili po osam godina, a nakon izricanja presude produžen im je pritvor.

Iz Dobojskog Okružnog suda samo je priopćeno da su oni osuđeni za kazneno djelo obljuba nad djetetom mlađim od 15 godina. Istakli su da je mladićima pritvor produžen zbog težine kaznenog djela i bojazni da bi njihovo puštanje na slobodu prouzrokovalo narušavanje javnog reda i mira.

Zbog zaštite žrtve i specifičnosti postupka nisu navođeni detalji presude ni identitet osuđenih. Prema neslužbenim informacijama mladići iz Zavidovića su osuđeni jer su početkom kolovoza 2017. godine na području Doboja, imali seksualni odnos s djevojčicom iako su znali da ona nema punih 14 godina. Sve se dogodilo tijekom crkvenog zbora u dobojskom selu Kožuhe gdje su osuđeni mladići radili na ringišpilu gdje su prodavali karte. Slučaj je otkriven nakon što je djevojčica posumnjala da je trudna, te se povjerila u školi koju pohađa. Ispostavilo se da nije u drugom stanju, a pokrenuta je i opsežna istraga kojom je otkriveno da je imala seksualne odnose sa trojicom mladića. Mladići  su uhićeni polovinom travnja ove godine i tada je istragom bio obuhvaćen i mladić I. B. iz Zavidovića, ali on nije bio dostupan vlastima jer se nalazio na privremenom radu u inozemstvu. Istragom ovog slučaja je utvrđeno da su se mladići prethodno dogovorili da imaju seks s djevojčicom koju su nakon toga nekako nagovorili da bude sa njima pa su je i iskoristili.

Sličan slučaj zabilježen je u isto vrijeme i na području Banja Luke gdje je policija uhitila 22-godišnjeg mladića. Njemu je nakon uhićenja i određen pritvor zbog sumnje da je od siječnja 2016. do kraja ožujka 2017. godine imao više seksualnih odnosa sa djevojčicom mlađom od 14 godina

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *