Djevojke ‘prodavao’ za iznose od 150-200 maraka

SARAJEVO – Tužiteljstvo Sarajevske županije predložilo je pritvor za Selvedina Bulbula, Selmu Delić, Arnelu Ožegović i Ehlimanu Ćehajić koji se terete za navođenje na prostituciju i pranje novca. Oni su navodili djevojke da pružaju seksualne usluge u objektu “Orlando” po cijeni od 150 ili 200 maraka.

Kako je navelo Tužiteljstvo, Bulbul, Delić, Ožegović i Ćehajić su ranije osuđivani i postoji bojazan da bi utjecali na svjedoke i ponovili kazneno djelo. Osim Bulbula koji je u mirovini, ženske osobe su nezaposlene.

Selvedin Bulbul se tereti da je u periodu od 2009. do 2018. godine, a sa Selmom Delić od 2012. godine, radi stjecanja protupravne imovinske koristi na području Sarajevske županije kontinuirano organizirao pružanje seksualnih usluga, navodio, poticao i predavao veći broj djevojaka na pružanje seksualnih usluga što je vršeno u UO “Orlando” na adresi Vase Butozana broj 6 (Dobrinja), te u većem broju stanova i hotela.

Sečvedin Bulbul

Njih dvoje su, prema navodima Tužiteljstva, pronalazili klijente koji su plaćali seksualne usluge, s njima stupali u kontakt putem telefona ili direktno u “Orlandu” gdje su klijenti prethodno najavljivali svoj dolazak s obzirom da nije bio slobodan ulaz. Potom su pozivali djevojke da dođu u objekt i klijent bi između njih izabrao djevojku za seksualne usluge, a novac davao Bulbulu direktno. Djevojke su koštale između 150 i 200 maraka, ali pola iznosa bi Bulbul zadržavao za sebe, a pola davao djevojkama koje su seksualne usluge pružale u separeu ili toaletu “Orlanda”, hotelima ili stanovima. Novac bi davali uz račun od konzumacije pića.

Djevojke su pružale i usluge maženja s klijentima “Orlanda” kao i usluge plesa, a zauzvrat bi im klijenti plaćali piće od 50 maraka od čega je djevojkama išao postotak. Ples bi izvodile oskudno odjevene ili gole, a novac bi im ostavljali u čaši na stolu, nekada i u veš i intimne dijelove tijela.

Od navedenog novca Bulbul i Delić su kupovali pokretne stvari, automobile i nekretnine te ostatak čuvali u sefu u Bulbulovom stanu na Dobrinji. Ostvarili su korist od najmanje 100.000 maraka.

Arnela Ožegović je tijekom studenog prošle godine u više navrata sudjelovala u organiziranju pružanja seksualnih usluga, navodila, poticala i predavala veći broj djevojaka radi pružanja seksualnih usluga. Delić je kontaktirala Arnelu i obećala joj novčanu naknadu ako im pronađe i dovede djevojke. Sve proizlazi iz komunikacije putem telefonskih razgovora i SMS-a.

Delić je kontaktirala i Ehlimanu Ćehajić s kojom je također dogovarala dolazak djevojaka, te je kontaktirala s još nekoliko djevojaka. Ćehajić je s Bulbulom i Delić surađivala u kolovozu i rujnu prošle godine.

Kao dokaze Tužiteljstvo je navelo transkripte brojnih razgovora, te svjedoke koji su davali izjave protiv osumnjičenih. Među svjedocima su i bivše uposlenice ovog ugostiteljskog objekta.

Tužiteljstvo smatra da postoji osnovana sumnja da su Bulbul i Delić počinili kaznena djela navođenja na prostituciju i pranje novca, a Ožegović i Ćehajić kazneno djelo navođenje na prostituciju. Tužiteljstvo smatra i da bi svi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, prikriti dokaze te ponoviti kazneno djelo koje im se stavlja na teret. Županijski sud do jučer u poslijepodnevnim satima nije donio odluku o prijedlogu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *