Dječak se popeo na stup i poginuo od strujnog udara

Damjan Dukić (14) iz Kneževa poginuo je pred očima svojih prijatelja od strujnog udara nakon što se popeo na stup visokonaponske elektro mreže i dotakao žicu.

Tragedija se dogodila u nedjelju popodne na izletištu Paunovac kod spomenutog grada, a sa stradalim dječakom  bila su još dva prijatelja i prijateljica. Oni su tu bili cijeli dan gdje su se družili. Damjan je došao sa skuterom na kojem su se neko vrijeme svi vozali.

Prema riječima izvora bliskog istrazi dječak se u jednom trenutku odvojio od prijatelja i popeo na stup te vjerojatno nehotice dodirnuo žicu pod naponom.

– Penjući se govorio je da želi na vrh. Prijatelji su ga molili da siđe, ali nije slušao. Dok je bio gore dotakao je žicu lijevom rukom i odmah su izbile varnice. Udar struje ga je odbacio i pao je na zemlju. Prijatelji su mu pritrčali, ali ništa nisu mogli da urade. Zvali su pomoć i kada su došli liječnici dječak je već bio mrtav, rekao je ovaj izvor.

Prema njegovim riječima stupovi na koje se dječak penjao su visoki do 30 metara.

– Što je dječaka natjeralo da se penje niko neće znati. Vjerojatno je u pitanju dječja znatiželja, kazao je ovaj izvor.

Damjan je pohađao deveti razred Osnovne škole “Dositej Obradović”, a u posljednje vrijeme uglavnom je boravio s majkom u Kneževu.

– Otac mu radi u inozemstvu gdje je bio u trenucima ove tragedije. Majka drži butik u gradu gdje i radi. Damjan ima i sestru  koja živi u Njemačkoj, rekao je jedan poznanik dječakove obitelji. Dodao je da je tragedija šokirala Kneževo, a u školi koju je dječak pohađao vlada muk i nevjerica. Ravnatelj OŠ “Dositej Obradović” Goran Aleksić kazao je da je Damjan bio primjeran i dobar učenik.

– Sve nas je ovo pogodilo, a njegovi prijatelji koji su došli na nastavu su svi plakali. Velika je tragedija, ne znam što da kažem, kazao je Aleksić. Iz banjolučkog Okružnog tužiteljstva, navodeći inicijale, potvrdili su da je Damjan stradao od strujnog udara kada se popeo na stup visokonaponske elektro mreže. Istakli su da je dežurni tužitelj naložila istragu u cilju utvrđivanja svih okolnosti ove nesreće.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *