DETALJI TRAGEDIJE Dječak iz Splita se utopio u bazenu na Ilidži

“Dobili smo dojavu da se dječak utopio u bazenu. Naša ekipa je na terenu i vrši uviđaj”, rekli su iz Operativnog centra MUP-a KS-a, prenosi klix.ba

U MUP-u nisu imali detaljnijih informacija o ovoj tragediji. Saznaje se da je dječak član Akademije nogometa “Srđan Mladinić” iz Splita koja je u Sarajevu boravila zbog turnira nogometa za djecu “Šampion junior kup”.

“Obavješteni smo da je na bazenu na Termalnoj rivijeri na Ilidži pronađeno beživotno tijelo djeteta. Uviđaj kojim će rukovoditi dežurni tužilac će veoma brzo početi, a nakon toga će biti poznato više informacija”, rekla je glasnogovornica MUP-a KS Suvada Kuldija za Klix.ba.
Od Almira Prgude, jednog od organizatora nogometnog turnira koji je večeras počeo i trebao je trajati do nedjelje, doznaje se kako je dječaku srce stalo pri ulasku u bazen.

– Strašna tragedija i slučaj kakav nikad nismo imali. U blizini djeteta u tom je trenutku bila njegova majka. Odmah je izvučen iz bazena, hitna pomoć vrlo je brzo stigla, ali njemu na žalost nije bilo spasa – rekao nam je kratko potreseni Prguda. Kaže kako o dječaku zna samo da je član splitske nogometne akademije, a večeras će se vidjeti kada će ostali mališani iz ekipe krenuti nazad prema Splitu.

Kako piše Slobodna Dalmacija, nesreća se dogodila u wellnesu hotela, a liječnici su se dječaku više od dva sata borili za život. Slobodnoj je to javila čitateljica koja se i sama, zajedno sa svoji sinom, našla u hotelu u kojem se dogodila tragedija.

– Ima li ovdje ijedan liječnik?! – uzviknuo je jedan od posjetitelja bazena u šoku s ulaza u wellness i dok se vijest proširila među ostalim roditeljima, koji su do tada u caffe baru u blizini ispijali piće, uletjela je ekipa Hitne pomoći.

Roditelji druge djece, ali i treneri, i dalje u šoku čekaju informacije, dok su druga djeca, koja su se također trebala spustiti u kompleks wellnessa poslana u sobe kako ne bi svjedočila situaciji.

– Užas! Jadno dijete i jadni roditelji – najčešće su riječi kojima mučni događaj opisuju roditelji druge djece, navodi Slobodna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *