Divljak iz BiH jurio Zagrebom, skrivio tri nesreće i pobjegao

Poznati su novi detalji teške nesreće koja se u ponedjeljak dogodila na Aleji Bologne u kojoj se jedan auto zapalio, a samo su čudom svi preživjeli.

Nesreću je izazvao 25-godišnji državljanin naše zemlje koji je prije toga izazvao još dvije nesreće u divljanju zapadnim dijelom Zagreba.

Policija je izvijestila da je 25-godišnjak upravljao Opel Astrom bosanskohercegovačkih registracija, lijevom prometnom trakom Ilicom u smjeru zapada. Dolaskom do kućnog broja 351, nije brzinu i način vožnje prilagodio gustom prometu te je naletio na Seat Alteu zagrebačkih registracija kojim je upravljao 48-godišnjak, istom prometnom trakom u istom smjeru, a u trenutku prometne nesreće bio je zaustavljen zbog vozila ispred sebe.

Nakon tog naleta pobjegao je s mjesta događaja te se polukružno okrenuo i nastavio kretanje u smjeru sjeverozapada prema sjevernoj kolničkoj traci Ilice, u namjeri da nastavi kretanje u smjeru zapada, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu. Zbog takve je vožnje u nastavku kretanja prednjim desnim kotačem udario u sjeverni rubni kamen, sletio s kolnika na sjeverni nogostup i naletio na Daciu Sandero zagrebačkih registarskih oznaka, koju je 65-godišnjak zbog kvara nakratko zaustavio na sjevernom nogostupu.

Pretjecao kolonu vozila

I nakon ove prometne nesreće, 25-godišnjak je pobjegao te je nastavio kretanje Ilicom u smjeru zapada. Nakon nekoliko kilometara vožnje nastavio je kretanje lijevom prometnom trake sjeverne kolničke trake Aleje grada Bologne, gdje je naišao na kolonu vozila te je preko dvostruke neisprekidane bijele crte nastavio kretanje južnom kolničkom trakom Aleje grada Bologne, na dijelu kolnika koji je namijenjen za promet vozila iz suprotnog smjera po kojoj je pretjecao navedenu kolonu vozila.

U divljačkom pohodu nakratko se vratio u lijevu prometnu traku sjeverne kolničke trake Aleje grada Bologne po kojoj je nastavio kretanje u smjeru zapada, nakon čega je, suprotno prometnom znaku, skrenuo ulijevo na južnu kolničku traku Aleje grada Bologne koja je razdjelnikom odvojena od sjeverne kolničke trake i po kojoj se promet odvija isključivo iz smjera zapada u smjeru istoka. Tamo je naletio na Seat Alteu zagrebačkih registarskih oznaka kojom je upravljao 54-godišnjak koji se kretao južnim kolnikom u smjeru istoka, a u trenutku nesreće skretanjem udesno pokušavao je izbjeći navedeni sudar.

Od tog naleta Seat Altea je odbačena unazad te je udarila u rubni kamen, okrenula se na krov i udarila u VW Golf zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 60-godišnjak, vozač Ubera. On je vozio lijevom prometnom trakom sjevernog kolnika Aleje grada Bologne u smjeru istoka, a u trenutku nesreće bio je zaustavljen u koloni vozila koja je bila zaustavljena zbog crvenog svjetla na semaforu.

Sustigli ga građani

Nakon sudara Opel Astre i Seat Altee, 25-godišnjak je Opel Astrom nastavio nekontrolirano kretanje u smjeru sjeverozapada te je udario u rubni kamen, zbog čega je došlo do otkidanja stražnjeg lijevog kotača, nakon čega se vozilo nakratko prevrnulo na lijevi bok, a zaustavilo se dijelom u lijevoj, dijelom u desnoj prometnoj traci južnog kolnika Aleje grada Bologne, dok se Seat Altea zaustavila na razdjelniku kolnika prevrnuta na krov.

Nakon prometne nesreće 25-godišnjak je ostavio osobni automobil i pobjegao s mjesta događaja u smjeru istoka po željezničkoj pruzi koja se nalazi s južne strane Aleje grada Bologne te su ga uhvatili građani koji su ga predali policijskim službenicima.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 54-godišnji vozač Seat Altee, a liječnička pomoć pružena mu je u KBC-u Sestre milosrdnice. Lakše su ozlijeđeni 60-godišnjak, kojemu je liječnička pomoć pružena u KBC-u Sestre milosrdnice, i 25-godišnjak, kojemu je liječnička pomoć pružena u KB-u Sveti Duh. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv 25-godišnjaka bit će podnesene odgovarajuće prijave, poručili su iz policije.

Ovo je posljednje u nizu strašnih divljanja na zagrebačkim i hrvatskim cestama. Treća nesreća u nizu koju je skrivio divljak iz naše dogodila se nedaleko od mjesta na kojem je Marin Kamenički bijesnim Mercedesom usmrtio dvije osobe.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *