Dileri se našli u okruženju pa na policajce bacili tvora

Okružno javno tužiteljstvo u Banja Luci podiglo je optužnicu protiv Vladimira Sumonje (29) i Luke Tomaševića (26) zbog nedozvoljene proizvodnje i prodaje marihuane, speeda i ekstazija, saznaje Srpskainfo.

Prema navodima iz optužnice, Sumonja i Tomašević uhićeni su 9. studenog 2018. u vikendici u Ulici Franca Šuberta nakon što su na policijsku patrolu bacili tvora.

– Optuženi su u vremenskom periodu od početka 2018. do dana uhićenja na području Banja Luke, kupovali i prodavali marihuanu, speed i ekstazi. Sumonja i Tomašević su drogu nabavljali od njima poznatih osoba i držali je u vikendici u Ulici Franca Šuberta, navodi se u optužnici koja je u posjedu Srpskainfo.

Tijekom pretresa vikendice i stanova na području Banja Luke koje su koristili Sumonja i Tomašević zaplijenjena je veća količina marihuane, ekstazija i speeda, ali i digitalne vage, te oprema za improviziranu laboratoriju za proizvodnju genetski modificirane marihuane –  skanka.

– U pretresu vikendice zaplijenjena su tri reflektora s pripadajućim kablovima, usisnik zraka koji služi za ventilaciju na koji je bila montirana PVC cijev, tri lampe, tri konvertora za lampe, aluminijska folija, španer trake i drugi materijal, navodi se u dokumentaciji iz istrage.

Prema dokumentaciji iz istrage vidljivo je da u Sumonja i Tomašević „pali“ gotovo slučajno.

– Policajci iz Policijske postaje Lauš su došli do saznanja da se u vikendici u Ulici Franca Šuberta nalaze sumnjive osobe, a dolaskom pred vikendicu uočili su više osoba u objektu. Nakon što su policajci pozvali da izađu iz vikendice čula se galama „popadaćemo“, „ne gine nam zatvor“, „bacaj prah u sudoper i puštaj vodu“ nakon čega su iz kuće na policajce bacili divlju životinju – tvora. Policija je nakon toga upala u vikendicu i zatekla Sumonju i Tomaševića koji su uništavali tragove i dokaze na način da su bijelu praškastu materiju – speed prosipali u odvode u unutrašnjosti vikendice nakon čega su uhićeni, navedeno je u dokumentaciji. Naknadnim pretresom u vikendici su pronađena droga, kirurške rukavice, dozer, marihuana, speed i ekstazi, epruvete.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *