Dileri drogu kriju u njivama

U posljednjih nekoliko dana policijske agencije u našoj zemlji radeći na suzbijanju proizvodnje i trgovine narkoticima otkrili su nekoliko plantaža i to u njivama odnosno u kukuruzima i plasteniku u kojem se uzgaja različito povrće, piše Faktor.ba.

Tako su u mjestu Obudaovac kod Bosanskog Šamca među povrćem otkrivene tri mini plantaže na kojima je zaplijenjeno skoro 70 kilograma indijske konoplje, biljke od koje se proizvodi opojna droga marihuana.

Zbog sumnje da su među kukuruzima i u plasteniku uzgajali ovu biljku uhićeni su Mićo Kojić, Tihomir Gojković i Milan Blagojević, svi iz Bosanskog Šamca.
Prema neslužbenim informacijama, policija je na parceli pored kuće Kojića otkrila 21 stabljiku ove biljke.
Isto toliko je “niklo” i u Blagojevićevom plasteniku, dok je na Gojkovićevom imanju pronađeno 40 stabljika, koje su bile skrivene u njivi među kukuruzima.
U Policijskoj upravi Bijeljina istakli su kako je indijska konoplja zaplijenjena u okviru akcije “Plantaža 2017”, čiji cilj je borba protiv zloupotrebe opojne droge.
– Protiv osumnjičenih policija će podnijeti izvještaj Okružnom tužiteljstvu Doboj zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa opojne droge, dok će protiv T. G. biti podnesen i izvještaj zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja – kazali su u bijeljinskoj policiji.
Kojić, Gojković i Blagojević nakon saslušanja u policiji pušteni su da se brane sa slobode.
Bijeljinska policija samo nekoliko dana ranije u selu Brodac kod ovog grada otkrila je plantažu s 58 stabljika indijske konoplje ukupne težine 67 kilograma i dva kilograma osušene marihuane.
Zbog sumnje da su proizvodili i preprodavali drogu saslušani su N. R. i D. K., protiv kojih će policija podnijeti izvještaj nadležnom tužiteljstvu.

Prema policijskom priopćenju osim marihuane zaplijenjena je i digitalna vaga za precizno mjerenje, metalna drobilica te su  pronađeni ostaci “džointa”. Pretresom stana i prostorija koje su koristili osumnjičeni pronađen je i oduzet pištolj “glok” s municijom, zbog čega će također biti prijavljeni tužiteljstvu.

Plantaža droge u kukuruzima je pronađena i na području USŽ-a i to u Bosanskoj Krupi. Na parceli među kukuruzima koju je, utvrditi će se kasnije, koristio Suad Salkić pronađen je 1.317 zasad marihuane. Policija je odmah pretresla i stambene objekte koje on koristi i tamo pronašla još pola kilograma droge. On je zbog krivičnog djela prijavljen nadležnom tužiteljstvu, piše Faktor.ba.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!