Detalji akcije u Fabrici duhana Sarajevo

Pripadnici Federalne uprave policije su pod nadzorom Županijskog tužiteljstva, započeli sa realizacijom operativne akcije kodnog naziva “FDS” na području Sarajevske županije, a u vezi s kaznenim djelom udruživanje radi činjenja kaznenog djela u vezi sa kaznenim djelom krađa, priopćeno je iz FUP-a.

– U sklopu navedene akcije, a po naredbama Općinskog suda u Sarajevu, vrše se pretresi stambenih objekata na više lokacija na području Sarajevske županije, te je do sada lišeno slobode šest osoba, inicijala A. S. (1968), K. M. (1975), S. P. (1978), N. B. (1976), A. M. (1965) i M. J. (1981), a koja se dovode u vezu sa navedenim kaznenim djelima, navode iz FUP-a.

Prilikom pretresa, do sada je pronađena i oduzeta veća količina duhana, cigareta i duhanskih proizvoda, te veća količina novca, vatreno oružje, mobilni telefonski aparati, SIM kartice i drugi predmeti koji potječu ili se dovode u vezu sa ovim kaznenim djelom.

– Osobe lišene slobode su privedene u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade nakon čega će biti u zakonskom roku predani Županijskom tužiteljstvu uz izvještaj o izvršenom kaznenom djelu, navode iz FUP-a. Asistenciju prilikom pretresa pružali su pripadnici MUP-a Sarajevske županije. Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije.

Menadžment Fabrike duhana Sarajevo d.d. daje punu podršku tijelima Federalnog Ministarstva unutarnjih poslova kao i drugim institucijama zaduženim za suzbijanje nelegalnog prometovanja duhanskim proizvodima, priopćeno je nakon akcije.

– Sigurni smo da će pripadnici FUP-a, Tužiteljstva i agencija profesionalno rasvijetliti sve okolnosti koje su dovele do akcije, te da će počinitelje najoštrije sankcionirati u skladu sa odgovarajućim zakonskim propisima, priopćeno je iz FDS-a. Naglasili su da daju puni doprinos u sprečavanju bilo kakvih nelegalnih aktivnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *