DETALJI AKCIJE ‘PETROL LINE’: U Neumu u cisterni SIPA zaplijenila 665 kg droge (FOTO/VIDEO)

U Neumu je sinoć zaplijenjeno oko 620 kilograma droge ‘skunka’,  genetski uzgojene marihuane.

Drogu je u više vrećica prevozila cisterna dubrovačkih registracijskih oznaka.

Informaciju o tome kako se zapljena dogodila potvrdili iz SIPA-e.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu jučer su na području općine Neum, realizirali su operativnu akciju kodnog naziva Petrol Line, kojom prilikom su izvršili pretres teretnog motornog vozila kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz SIPA-e.

Prilikom pretresanja pronađena su i privremeno oduzeta tri mobilna telefona marke Samsung, zatim 89 vreća u kojima se nalazilo po sedam komada nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu Cannabis Sativa, ukupne težine oko 665 kg. Prema prikupljenim saznanjima, opojna droga Cannabis Sativa, bila je namjenjena za ilegalno tržište u zemljama zapadne Europe.

Vozač teretnog motornog vozila je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine u vezi sa krivičnim djelom Organizirani kriminal iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine. 

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, lice lišeno slobode bit će predano postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH na dalje postupanje.

Zahvaljujemo se policijskim službenicima Granične policije BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona na pruženoj pomoći prilikom realizacije ove operativne akcije, kojom prilikom je izvršena jedna od najvećih zapljena narkotičkih sredstava u BiH, priopćeno je iz SIPA-e danas.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *