DESETOGODIŠNJI JUSTIN ILIĆ Svaki dan putuje iz Nevesinja u Mostar da bi trenirao tenis

Njegovom uspjehu svjedoči 20 pehara i 19 medalja, koje pomno čuva u svom domu, a na svaku osvojenu je, kazao nam je, jako ponosan i sretan što je postigao toliki uspjeh

Desetogodišnji Justin Ilić iz Nevesinja, jedan je od najboljih tenisača Teniskog kluba Mostar, a počeo je trenirati sa samo pet godina. Njegovom uspjehu svjedoči 20 pehara i 19 medalja, koje pomno čuva u svom domu, a na svaku osvojenu je, kazao nam je, jako ponosan i sretan što je postigao toliki uspjeh.

”Jedna od najdražih nagrada mi je pehar iz Srbije, iz Šida s kupa ‘Nada’, gdje sam osvojio drugo mjesto. Svi pehari i medalje za mene imaju posebno značenje, a želja mi je da ih u budućnosti osvojim još puno, a siguran sam da ću u svojoj namjeri uspjeti”, kazao je Justin.

Vrijedan i marljiv dječak

Naime, prošlu 2017. godinu završio je na prvo mjestu rang liste najboljih mladih tenisača BiH do 10 godina. U protekloj godini je igrao više turnira, postao prvak Republike Srpske i osvajač završnog Mastersa Teniskog saveza BiH u svojoj uzrasnoj kategoriji praktično bez izgubljenog seta. Trenutačno se priprema za državno natjecanje koje će se u ovom mjescu održati u Tuzli.

Od njegovih vršnjaka izdvaja ga razumijevanje ovog sporta i osjećaj za neke udarce koji krase samo vrhunske tenisače.

Justin i Vanja

Njegova trenerica Vanja Ibrahimović u izjavi za Dnevni list je kazala kako je Justin u svakom pogledu vrijedan i marljiv dječak, a njih dvoje su jako bliski, poput bližih članova obitelji.

”Justin je primjer jednog uzornog djeteta, koji je vrijedan i marljiv. Svaki dan prijeđe toliki put iz Nevesinja i nazad, da bi trenirao, a to je za svaku pohvalu. Justin je lopticu i reket prvi put uzeo sa nepunih pet godina, a prvi turnir osvojio je 2013. godine u Kiseljaku. Tada je dobio i pehar za najatraktivnijeg igrača. Od ove godine je prešao u kategoriju igrača do 12 godina, što je ljestvica više za novi izazov i bolje dokazivanje. Samim tim, od sada može igrati ITF europske turnire”, kazala je Ibrahimović.

Kada je u pitanju uspjeh tenisača na našim prostorima, Ibrahimović je kazala kako je tenis individualan sport, navodeći primjer Marina Čilića koji je daleko dogurao, a nije imao najbolje uvjete treniranja.

Štoviše, njen kolega iz TK „Mostar“ koji je trenirao Marina Čilića, mišljenja je kako će Justin jednog dana biti među 100 najboljih tenisača svijeta.

Desetogodišnji Justin je, također, i među najboljim učenicima u školi, što dokazuje da je ovaj dječak itekako poseban.

 Teniska škola

Teniski klub Mostar broji oko 40 članova, u sklopu kojeg djeluje teniska škola traje tijekom cijele godine, a svi zainteresirani se mogu upisati svakim radnim danom, pozivom na broj 063/446-304.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *