Daniela Škegro u Mostaru predstavila knjigu poezije ‘Moja Hercegovina’ (FOTO)

Mostarska spisateljica i glazbenica Daniela Škegro predstavila je knjigu poezije “Moja Hercegovina” u četvrtak navečer u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru.

U programu predstavljanja, pored autorice, sudjelovao je mostarski pjesnik Ivan Vrljić, inače recenzent knjige, te spisateljica Marija Lovrić Crnjac. Voditeljica programa bila je Marija Ćeškić, a glazbeni dio večeri upotpunio je HKUD Rodoč.

Recenzent Vrljić ističe kako je “Moja Hercegovina” knjiga čovjekovoga senzibiliteta, svojevrsna opomena ljudskom karakteru na nedostatke koje treba izbjeći ili popraviti, poglavito kada autorica govori o odlascima mladih iz matične domovine.

Po njegovim riječima, pjesnički motivi poput šipka, trešnje i masline više su od klišeja i stereotipne forme. Oni su, po mišljenju Vrljića, obzor pjesnika i ljudske nade da Hercegovina postoji unatoč svim nevoljama i strahotama koje su je zadesile u minulim desetljećima i stoljećima.

[envira-gallery id=”47947″]

Inače, Daniela Škegro rođena je u Mostaru. Sudjelovala je na mnogim Međunarodnim festivalima zabavne glazbe na kojima je višestruko nagrađivana. Sudionica je i niza književnih manifestacija širom regije i dobitnica Grand Prixa na međunarodnom festivalu poezije. Do sada je objavila dvije knjige, i to “Ja sam talac svojih želja” i “Samo žena”.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *