Danas o uništavanju municije Oružanih snaga BiH

Predsjedništvo BiH razmatrat će danas prijedlog odluke o uništavanju municije i minsko-eksplozivnih sredstava Oružanih snaga BiH, izvještaj o izvršenju proračuna  institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za prošlu godinu, te davanje odobrenja za zaključivanje memoranduma o razumijevanju između Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i UNDP-a. Na dnevnom redu su i prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora zbog zaključivanja sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Makedonije o uvjetima putovanja državljana dvije zemlje, te Ugovor između Vijeća ministara BiH i Vlade Kine u području veterinarstva.  Članovi Predsjedništva trebali bi razmatrati i prijedlog odluke o prihvaćanju sporazuma o financiranju Programa aktivnosti za BiH za prošlu godinu između EU, koju predstavlja Europska komisija, i BiH, koju predstavlja Direkcija za europske integracije.

Tema sjednice su i amandman na Okvirni sporazum o kreditu od 13. svibnja 2014-LD 1789 /2013/, nota sporazum o financijskoj suradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Njemačke za prošlu godinu i amandman na Sporazum o grantu između Razvojne banke Vijeća Europe /CEB/ i BiH-3 /2014/ u vezi sa Regionalnim stambenim programom, koji se odnosi na projekt stanovanja u BiH.

Na dnevnom redu su i prijedlog odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora zbog zaključivanja aranžmana o bespovratnoj pomoći iz Programa ORIO za fazu provođenja prve faze funkcioniranja i održavanja /Modernizacija regionalnog puta R-435, Nevesinje-Berkovići/ između ministra za vanjsku trgovinu i razvojnu suradnju Nizozemske i ministra financija i trezora BiH.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *