DAN ARMIJE RBiH Drljević: Armija je izvršila svoj zadatak, ali politika nije

MOSTAR – U povodu 15. travnja – Dana Armije RBiH, predstavnici Jedinstvene organizacije boraca (JOB) HNŽ-a, u suradnji s ostalim boračkim udruženjima u HNŽ, obišli su u nedjelju spomen-obilježje u Blagaju te mezarje na Šehitlucima gdje su položili cvijeće i odali počast svim poginulim pripadnicima ARBiH.

Niz manifestacija

Tijekom obilježavanja Dana Armije RBiH spomenute organizacije su od 12. do 15. travnja na području svih općina u HNŽ-u organizirale niz manifestacija, kazao je predsjednik JOB-a Grada Mostara Sead Salčin.
„S obzirom na vrijeme u kojem je nastala i tijek borbe koje je vodila, Armija RBiH ostala je ponosna i čista te ostavila neizbrisiv trag u povijesti BiH“ – istaknuo je Salčin.
Pored ovih aktivnosti, u suradnji sa školama, održan je i niz popratnih manifestacija (razna sportska natjecanja priredbe i sl.) u svim općinama HNŽ-a.
Ratni zapovjednik 441. slavne viteške brigade Armije RBiH i današni predsjednik Jedinstvene organizacije boraca HNŽ, Semir Drljević Lovac kazao je na jučerašnjem obilježavanju u Mostaru da je Armija poslije Washingtona i Daytona otišla u povijest jer je izborena jedinstvena i nedjeljiva država ravnopravnih naroda, koja je dobila svoje jedinstvene Oružane snage.
“Naši suborci i danas prosvjeduju, ali to nema veze s Armijom, to je stvar politke koja za razliku od Armije nije izvršila svoj zadatak, a Armija je svoj izvršila u potpunosti. Danas imamo 1.600 udruženja i svako nešto priča, a ja odgovorno tvrdim da smo 1992. godine, kad sam ja bio komadant bataljona, imali informatičara, računare i kartone za sve vojnike. Nikome nije jasno što se poslije desilo”, kazao je Drljević.
Semir Drljević Lovac kazao je kako se tada bilo jedinstveno i bespkompromisno u borbi za državu jednakopravnih građana i naroda, a kako kasnije kad je politka donijela zakone, nastalo je tisuće organizacija.

Zakon o zastavi

“Meni i mojim suborcima smeta što danas svako ima pravo da našom armijskom zastavom mlati gdje god hoće, da je veže sa zastavama koje su osuđene u Hagu i mi to nećemo podržati”,  rekao je Drljević, napomenuvši moguće iniciranje zakona kojem bi se zaštitila upotreba vojne zastave Armije RBiH.
Jedan od ratnih zapovjednika Armije RBiH u Mostaru, Esad Humo, kazao je uz ostalo kako 15. travanj  doživljava sa pomiješanim emocijama, postavljajući i pitanje “je li oni koji sad vladaju razumiju ono vrijeme od prije 25 godina”.
“Znam da bi opet, evo ja, većina, iako smo nezadovoljni, ostali, ne bi otišli, da se sve ovo ponovi, kao što smo i onda ostali”, rekao je Humo.
Predsjedavajući Skuptšine HNŽ-a  Šerif Špago rekao je da danas ipak treba više optimizma jer se obilježava dan koji je uz Dan nezavinosti i Dan državnosti, najvažniji u povijesti države.
Dan Armije RBiH je obilježen i u Prozoru i Konjicu, a nešto ranije u Jablanici, Čapljini i Stocu.

 

2 thoughts on “DAN ARMIJE RBiH Drljević: Armija je izvršila svoj zadatak, ali politika nije

 • travanj 15, 2018 at 7:40 pm
  Permalink

  Jadni su borci koje zastupa Salcin pickica puco samo za novu i Bajram poserem ti se na med koji mjesas sa secerom

  Reply
 • travanj 16, 2018 at 2:51 pm
  Permalink

  Tzv armija tzv Bih koga je branila ta zlocinacka vojska koja je ubijala progonila Srbe i Hrvate i napadala JNA regularnu vojsku koja se mirno povlacila posto je zapad priznao ilegalnu protivpravnu drzavu

  Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *