Daliću dosta priče: Igrat će najbolji, a ako izgubimo, onda nas napadajte!

Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je u ponedjeljak na Svjetsko prvenstvo koje u četvrtak počinje u Moskvi. Vatreni će se utaboriti u svojoj ruskoj bazi u mjestu Iličevo u Zelenogorsku, 60-ak kilometara od Sankt Peterburga – izbornik Zlatko Dalić uoči polaska iz Zagreba poručio je da su on i momci spremni.

Hrvatska reprezentacija biti će smještena ‘Šumskoj rapsodiji’, resortu sa četiri zvjezdice koji se nalazi u vrlo mirnom kraju, smješten između šume i jezera. Reprezentacija će trenirati na potpuno novom i atraktivno uređenom malom stadionu u mjestu Roščino, udaljenom 15-ak minute vožnje od hotela. Bit će im lijepo, to je sigurno. No što očekivati na travnjacima u Kalinjingradu, Nižnji Novgorodu i Rostovu na Donu, gdje će igrati skupinu sa Nigerijom, Argentinom i Islandom? E to je zasad u magli.

– Svjesni smo kolika su očekivanja. Znamo s koliko nade hrvatski narode čeka početak svjetskog prvenstva. Odigrali smo četiri prijateljske utakmice. Protiv Brazila smo pokazali kako možemo biti ravnopravni s najboljim reprezentacijama na svijetu. Dobili smo jak Senegal, iako nismo igrali najbolje, imamo velike nade i očekivanja i spremni smo, kazao je izbornik Zlatko Dalić uoči puta.

– Odradili smo dobre pripreme, puno je razloga za optimizam i imamo se pravo nadati dobrom rezultatu u Rusiji. Imamo jako kvalitetnu reprezentaciju i pun sam vjere u našu momčad, rekao je istaknuo ovo: Svi moramo staviti ego po strani, Hrvatska mora svima nama biti iznad svih i to je recept za dobar rezultat.

Od generaliziranih procjena svi smo se malo umorili pa je bilo nekako osvježavajuće čuti što i kako šef Vatrenih konkretno razmišlja uoči otvaranja protiv Nigerije.

– Protiv Nigerije neće igrati mladi ili stari, nego najbolji. Mene ništa neće pokolebati, znam svoj posao i radim ga najbolje što znam. Neće me izbaciti nikakvi komentari, nikakvi ‘stručnjaci’. Molim vas sve samo za pozitivu pa ako izgubimo, onda napadajte.
Osvrnuo se na dvije pripremne provjere, posebno pobjedu protiv Senegala 3:1.

– Neke stvari moramo popraviti. Senegal nam je sve pokazao, kako moramo biti oprezni na kontru i polukontru. Sve smo probali, vidjeli smo sve, ja sam veliki optimist. Mogli smo igrati s Andorom i zabiti 10 golova pa biti najefikasniji. Mi smo igrali ono što nam je trebalo.
Nije zaboravio ni tribine…

– Hvala navijačima što su bili uz nas, ja bih dao sve da postanemo svjetski prvaci. Znam da su velika očekivanja, mislim da imamo realne osnove proći skupinu, ali ne sumnjam u naše dečke. Njihova kvaliteta mora doći do izražaja. Naš cilj je proći skupinu, a onda tko zna, zaključio je Dalić.
Ovo sa skupinom napisano je već stotinu puta, ali nije na odmet opet naglasiti kako nakon francuske bronce iz 1998. Hrvatska na svjetskim prvenstvima nije prošla skupinu. S. N.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *