Dalić: Presjekao nas je penal, primili smo dva slučajna gola

 Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nakon 2-4 poraza od Francuske u finalu Svjetskog prvenstva izjavio je kako je ključni trenutak bio dosuđeni 11-erac iz kojega je Francuska povela sa 2-1.

“Prvo čestitke Francuzima na osvojenom naslovu prvaka svijeta. Mi smo tužni, ali smo i ponosni! Odigrali smo dobru utakmicu, ali presjekao nas je taj penal i poslije je bilo dosta teže, ali moram biti zadovoljan”.

Ostaje dojam da je Hrvatska mogla do zlata.

“Ostaje žal za titulom, ali to je nogomet. Francuzi nas nisu ničim iznenadili. Branili su se i igrali na kontre. Dobili smo dva slučajna gola, autogol i penal to je u nogometu tako”.

“Mi jesmo tužni, ali moramo biti ponosni kad pogledamo cijelo Svjetsko prvenstvo. Kad vidimo što smo sve napravili… To je nogomet, to je sport, to je život. Idemo dalje… Dogode se taj prekid i penal, onda primiš i još jedan gol… Dogodi se i ta polukontra i kontra”, naknadno je prokomentirao izbornik, a onda se osvrnuo i na Zlatnu loptu koja je pripala Luki Modriću.

“Luka je to zaslužio, bar kad nismo svjetski prvaci, onda imamo najboljeg igrača. Možemo biti sretni zbog toga. Velik je ovo rezultat. Sve u svemu, kada sve prođe shvatit ćemo što smo napravili. I ljudi u Hrvatskoj će ovu tugu sad, kad sve prođe, zamijeniti ponosom. Ja želim zahvaliti igračima, njima idu sve zasluge. Ovo što sam ja napravio s njima je fantazija. Ako mi je nekog žao, žao mi je njih, što nisu svjetski prvaci. Da nam je netko uoči prvenstva ponudio srebro mi bi ga i prihvatili. Uzeli smo tri trofeja – srebro, Luka i za kraj podrška naših navijača u Hrvatskoj, BiH i svugdje u svijetu.”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *