Dakiću određen pritvor: Nemam veze s ubojstvom policajaca

U Općinskom sudu u Sarajevu u srijedu je održano ročište za određivanje pritvora Slavenu Dakiću koji su sumnjiči za tešku krađu i sprečavanje dokazivanja.

Općinski sud Sarajevo (OSS) je, odlučujući o prijedlogu Tužiteljstvo Kantona Sarajevo, odredio jednomjesečni pritvor Slavenu Dakiću, koji se sumnjiči za krivična djela – teška krađa i sprečavanje dokazivanja, potvrdila je Feni njegova advokatica Belma Balijagić Džuho.

Tužiteljstvo Sarajevske županije, čiji predstavnik nije bio na ročištu, zatražilo je pritvor zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo.

Dakićeva braniteljica Belma Balijagić-Džuho kazala je kako Tužiteljstvo nije dokazalo osnovanu sumnju jer očevidom nisu mogli povezati njenog klijenta i još dvije nepoznate osobe s krađom automobila Range Rover.

– Za kazneno djelo sprečavanje dokazivanja nejasno nam je zbog čega se ovo stavlja na teret ako je vozilo otuđeno 12. rujna 2018. godine što je gotovo dva mjeseca prije ubojstva policajaca. Nejasno je na koji način je spriječio dokazivanje, kazala je Balijagić-Džuho.

Također, istakla je kako u razlozima za određivanje pritvora Tužiteljstvo navodi da se protiv Dakića vodi sudski postupak pred Sudom BiH, čime se direktno krši pretpostavka o nevinosti optuženih.

– U ovakvim navodima mogu se koristiti samo pravomoćne presude. Moj klijent nije nebrojeno osuđivan, već je osuđen tri puta i to za kaznena djela koja nemaju veze s ovim. Nisu analizirane okolnosti pod kojima bi Dakić ugrozio istragu, istakla je odvjetnica.

Sudu se obratio i osumnjičeni Dakić: “Nemam veze s ubojstvom policajaca i nisam ništa skrivao”. Sutkinja mu je objasnila kako se ne tereti za ubojstvo, već za drugo kazneno djelo.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *