Crnadak: BiH nastavlja angažman protiv terorizma

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak naglasio je u obraćanju na sastanku ministara vanjskih poslova zemalja članica Globalne koalicije u borbi protiv Islamske države (ISIL), koji se održava danas u Vašingtonu, da BiH nastavlja angažman i u okviru Globalne koalicije protiv svih oblika terorizma i radikalizma, posebno protiv Islamske države.

Ministar vanjskih poslova BiH sudjeluje na sastanku na poziv američkog državnog tajnika Rexa W. Tillersona.

Skup je organiziran s ciljem rezimiranja dosadašnjih rezultata ostvarenih zajedničkim koordiniranim aktivnostima zemalja članica Globalne koalicije te unaprjeđenja buduće suradnje kroz usuglašavanje konkretnih aktivnosti pojedinih zemalja članica Koalicije i same Koalicije.

Crnadak je informirao sudionike konferencije da prošle godine nije zabilježen nijedan odlazak na strana ratišta iz BiH te da sve razine vlasti u BiH ostaju posvećene borbi protiv radikalizma i terorizma u BiH.

U drugom dijelu konferencije ministar će sudjelovati na radnom ručku koji organizira državni tajnik Tillerson, a tijekom konferencije imao je kratke susrete s ministrima vanjskih poslova Republike Italije, Austrije i Islamske Republike Afganistana.

U nastavku posjete Vašingtonu, Crnadak će imati odvojene sastanke u Vijeću za nacionalnu sigurnost i Ministarstvu obrane Sjedinjenih Američkih Država,

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *