Čović u Čitluku organizirao druženje s diplomatima

U organizaciji općine Čitluk, a pod visokim pokroviteljstvom Ureda hrvatskoga člana Predsjedništva BiH, danas je u Herceg etno-selu Međugorje održano druženje članova diplomatskog zbora s dužnosnicima Bosne i Hercegovine.

Druženje je organizirano kako bi se predstavnici stranih država bolje upoznali sa svim onim vrijednostima koje Hercegovina nudi.

Na zdravici dobrodošlice, Dragan Čović je zahvalio diplomatima na dolasku, te kazao da manifestacije kao što su Dani berbe grožđa znače mnogo, ne samo za Hercegovinu, nego i za cijelu državu.

– Turizam je jedna od onih oblasti koje bi trebale dati jednu novu dimenziju razvoju naših krajeva i opstanku na ovim prostorima. Područje Brotnja ima veliki broj vinskih cesta, i to je nešto što se treba prezentirati ljudima, turistima, koji po prvi puta dolaze ovdje, kako bi se upoznali s ovim krajem. Naš zadatak je otvoriti svoje srce i svoja vrata tim ljudima, da bi se ovdje zadržali duže i upoznali naše običaje i kulturu – istaknuo je  Čović.

Kazao je također da je ovo jedan od načina da se prikažu naše bogatstvo i naši običaji koje ćemo unijeti u Europsku uniju.

Nakon berbe grožđa u vinogradu Herceg etno-sela Međugorje, nazočni su se uputili prema Hotelu Brotnjo, gdje su uživali u tradicionalnim delicijama toga kraja i kušali izvrsna domaća vina – saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *