ČOVIĆ O PREGOVORIMA ZA MOSTAR: ‘Netko se sjetio da pokreće aktivnosti…’

Stvari se nisu uspjele zaustaviti kako je to netko želio, kazao je lider HDZ-a Dragan Čović na današnjoj pres-konferenciji u Mostaru, javlja N1.

On je potvrdio održavanje trilaterale između BiH, Srbije i Hrvatske u Mostaru za, kako je rekao, dvadesetak dana. Poručio je da treba doći do izmjena Izbornog zakona.

“Netko je u jednom trenutku spomenuo kako sam ja kazao da ćemo mobilizirati hrvatski narod i drugi put kako sam govorio o kalifatu. Brutalne izmišljotine i jedno i drugo, ali sam gledao reakcije na to nikad izrečeno i nikad kazano. To je dobra ilustracija za napisati jedan dobar doktorski rad, ali to je realna slika našeg stanja”, kazao je Čović.

Govorio je i o Mostaru.

“Netko se sjetio da krajem drugog mjeseca pokreće aktivnosti oko Mostara. To vam je nešto slično kao kad se netko sjetio da pokreće izmjene Ustava u ovoj županiji da bi, tobože, zaštitio interes jednog od konstitutivnih naroda. U funkciji je kampanje i pozicioniranja. Treba razgovarati o Mostaru. Bojim se da i dalje mnogi računaju s tim da se kupi vrijeme. Mislim da je svima jasno da od međunarodne zajednice neće doći rješenje. Nema nikakve mogućnosti da se nametne rješenje, moramo se dogovoriti”, naveo je on.

Kako je naveo, retorika mobiliziranja glasačkog tijela je na sceni već dugo vremena.

“Jedna od građanskih opcija kako se i zove ta stranka zatražila je da se Bošnjaci naoružavaju. To govori stranka koja nosi u nazivu građanska. E sada, da li je ona nacionalna ili građanska? Poziva Bošnjake građanska stranke da se naoružaju kako bi odgovorila nekom drugom. Retorika mobiliziranja glasačkog tijela je na sceni već dugo vremena. HDZ ima svoje stajalište oko toga i zato nismo vodili izbornu kampanju. Neki to rade već punu godinu dana”, naveo je lider HDZ-a Dragan Čović.

One thought on “ČOVIĆ O PREGOVORIMA ZA MOSTAR: ‘Netko se sjetio da pokreće aktivnosti…’

  • veljača 17, 2018 at 8:00 am
    Permalink

    Pa zar nije dosta ovih nebuloza. Oni pričaju od drvetu a šuma nam isječena. Nerazumijem kako možemo više trpiti ove nebulozne rasprave o konstitutivnim narodima kada živimo kao roblje. Obespravljeni, osiromašeni, uplašeni postojimo samo radi političara. Oni su ti koji debelo materijalizuju svoju brigu o konstitutivnim narodima dok mi plaćamo poreze. takse, izdvajamo u nekakve fondove, akcize, i dr…mi djecu šaljemo da rintaju po nekakvim staračkim domovima, konobarišu po restoranima, plaćamo skupo školovanje djece za diplome koje nemaju nikakve vrijednosti, ne možemo da se liječimo, radit ćemo ( oni koji imaju posao a govorim o proizvodnom sektoru ) dok ne umremo i ako doživimo penziju bit će dovoljna da možemo poplaćati račune. Šta radimo – pogledajmo gdje smo bili prije 30 godina i gdje smo sada a zato nije kriv rat. Rat je davno stao i što je bilo bilo je, za ovo poratno vrijeme svaki “narod” je u ovoj bogatoja zemlji mogao napraviti raj a nije – zapitajte se ZAŠTO?

    Reply

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *