Članarina u NK Bigeste dvostruko smanjena

Punu podršku NK Bigeste je dobio i od Općine Ljubuški, na čelu s načelnikom Nevenkom Barbarićem, koji je naglasio da će biti na raspolaganju jer je u statutu i zakonu o lokalnoj samoupravi prioritet rad s djecom te će sve učiniti da se omogući taj rad.

 

 Na zadovoljstvo mnogih roditelja, djece, ali i zaljubljenika u nogomet, u Ljubuškom stižu bolji dani za ovaj najpopularniji sport na svijetu. Kako smo nedavno pisali, obnovljen je rad NK Bigeste te je izabrana nova uprava kluba, što znači da Ljubuški neće ostati bez natjecateljskih ekipa u ovoj sezoni.

 Plasman u viši rang

Osim navedenog, pogodna novost je i ta da je donesena odluka o smanjenju članarine s dosadašnjih 40 KM na 20 KM. Također, i dalje je na snazi odluka o oslobađanju plaćanja članarine za svako drugo i sljedeće dijete u obitelji. Kako je odlučeno na sjednici Upravnog vijeća, mladi sportaši će imati financijsku potporu Općine Ljubuški u dijelu koji se odnosi na plaćanje kotizacija za turnire u BiH i Hrvatskoj, a bit će im plaćeni i troškovi prijevoza.

„Trenutno je u klubu oko 140 djece. Nastupamo sa svim kategorijama, osim juniora koji će ovu sezonu igrati za seniore, a prvenstveni cilj nam je plasman u viši rang natjecanja, odnosno u Drugu ligu FBiH. Nadamo se i vjerujemo da je ovo jedan dobar početak vraćanja ljubuškog nogometa tamo gdje i pripada“, kazao je za Dnevni list trener Luka Herceg, koji je ujedno i član Upravnog odbora NK Bigeste.

Naglasio je kako su u planu i nove investicije u vidu infrastrukture stadiona, organizacije kluba i slično.

Treneri će, ističu iz kluba, biti u stalnoj komunikaciji s roditeljima, a posebna pažnja posvećivat će se djeci koja nogometnim umijećem budu odskakala od ostalih. Radit će se i na odgoju djece u sportskom duhu poštivanja svojih trenera, suigrača, ali i protivničkih igrača.

Punu podršku NK Bigeste je dobio i od Općine Ljubuški, na čelu s načelnikom Nevenkom Barbarićem, koji je naglasio da će biti na raspolaganju jer je u statutu i zakonu o lokalnoj samoupravi prioritet rad s djecom te će sve učiniti da se omogući taj rad.

Financijska pomoć Općine

„Potpuno sam uvjeren da je ovo jedini ispravan put i da jedino ovako može ovaj dio sporta ponovno zaživjeti u Ljubuškom. Do Općine neće biti jer neće izostati pomoć u organizacijskom, a što je još važnije, ni u financijskom dijelu“, kazao je nedavno načelnik Barbarić dajući podršku novoizabranoj upravi NK Bigeste.

Podsjetimo, na skupštini je odlučeno da će klubom upravljati novoizabrani predsjednik Miljenko Dropuljić, koji će svoje bogato nogometno iskustvo u sljedećem razdoblju primijeniti na klub, dok je za predsjednika Upravnog vijeća izabran Tihomir Kvesić.

Osim Luke Hercega, u rad kluba, kao treneri, uključeni su i Ivica Živkušić te Josip Brajković, inače magistri kineziologije s UEFA trenerskom licencom. Rezultat njihovog rada očituje se u vidnom napretku mladih talenata, što je dodatan motiv roditeljima da upišu svoju djecu u školu nogometa NK Bigeste.

Svi zainteresirani za upis mogu se učlaniti u prostorijama kluba na stadionu Babovac gdje će djeca trenirati i igrati utakmice.

Piše: Antonela Marinović Musa

dogadjaji@dnevni-list.ba

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *