Cijeli život htio je biti buntovnik, ali nije mogao pobjeći od imidža slatke pop zvijezde

Pjevač i glumac David Cassidy, koji je nedavno preminuo sa 67 godina, bio je jedan od onih celebrityja kojima nije bilo ugodno gledati tisuće obožavateljica koje vrište za njim. Nikako nije mogao shvatiti zašto ga ne žele ostaviti na miru. Skrivale su se u njegovoj kući, bacale na njegov auto, padale u nesvijest kad bi ga vidjele, piše “100posto.hr”.

“Djevojke mogu smiriti. Pogledam ih u oči i kažem im da me puste i da se maknu. Poslušaju me. Ali, njihove majke ne mogu tako smiriti i one me ne puštaju”, rekao je svojedobno.

Proslavio se u mladosti

Proslavio se kad je imao samo 20 godina. Glumio je tinejdžera u američkoj seriji “The Partridge Family”, u kojoj petero djece imaju svoj bend, a onda su zaista i oformili bend i objavljivali albume. David je bio najveća zvijezda. Na vrhuncu slave, od 1970. do 1974. godine dobivao je 25.000 pisama obožavateljica tjedno, a njegov fan klub imao je više članova od Beatlesa i Elvisa zajedno. Prodavali su se magazini s njegovim posterima, bojanke s njegovim likom, žvakaće gume, kutije za ručak, kemijske olovke…

“Počinjem ludjeti. Većinu vremena ne znam kako da se nosim s tim, osjećam se kao da živim u akvariju”, rekao je u jednom intervjuu. A osim što je htio biti sam, cijeli život htio je biti ozbiljan glumac i glazbenik.

“Što glumac uopće može napraviti s rečenicom: ‘Bok, mama, došao sam iz škole’?”, rekao je o svojoj ulozi u seriji koja ga je proslavila. Ni sviranje s bendom pred milijunskom publikom nije ga zadovoljavalo. Nije htio pjevati slatke ljubavne pjesmice, nego pušiti travu i raditi stvari kao što su radili Rolling Stonesi i Jimi Hendrix.

No, nije imao vremena ni za spavanje.

Na vrhuncu slave njegov dan izgledao je potpuno suludo. Na snimanju serije bio je od 6 ujutro do 18 sati, onda bi išao u studio snimati glazbu. Kod kuće bi bio do ponoći, ako je imao sreće, i ujutro sve ponovno. Vikendima bi imao nastupe.

“U jednom trenutku odustao sam od odlaska u krevet jer sam toliko malo spavao da nije imalo smisla. Dva tjedna nakon odspavao sam 21 sat u komadu”, rekao je Cassidy. Počeo je pušiti travu samo da može izdržati dan. Sve je eskaliralo 1974. u Londonu.

Bježao od obožavateljica

Obožavateljice su ga opsjedale i nije se mogao maknuti od mase koja ga je slijedila. Nije mogao izaći iz hotela jer je bio okružen pa je unajmio jahtu na Temzi s 24-satnim osiguranjem. Obožavateljice su se pokušavale popeti na jahtu pa su padale u rijeku i morali su ih spašavati. Nakon pet dana ludila u Londonu, više od 3000 fanova došlo je na aerodrom kako bi ga pozdravili. Heathrow je bio potpuno blokiran.

No, koncert na White City stadionu završio je tragično. Stotine fanova stradalo je u stampedu, 30 ih je završilo u bolnici, a 14-godišnja Bernadette Whelan preminula je od zastoja srca četiri dana poslije.

Tada 24-godišnji David odlučio je napustiti bend i seriju kako bi se posvetio solo karijeri. Iako je zaradio milijune, od njih je malo toga vidio. Sve su mu uzeli agenti i menadžeri. Bio je na liječenju depresije, ali i ovisnosti nekoliko puta, ali nikad nije prestao nastupati.

Ženio se tri puta i imao je dvoje djece s kojima nije bio u bliskim odnosima.

Početkom godine pao je na pozornici te je otkriveno da boluje od demencije, a posljednje dane proveo je u bolnici jer su mu organi počeli otkazivati. Obitelj ga je maknula s aparata nakon što je bio u medicinski induciranoj komi, piše “100posto.hr”.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *