Četvrta ‘Tarča’ premašila očekivanja (FOTO)

Završila je u subotu navečer još jedna – četvrta po redu – Stolačka tarča. Organizatori umorni, ali ne kriju zadovoljstva, posjetitelji zadovoljni, i gosti iz inozemstva također. Već sada je jasno da ova u BiH i šire jedinstvena manifestacija itekako ima svoga mjesta među publikom.

Ante Vujnović, ravnatelj JU Radimlja, koja je s općinom Stolac i organizator prvog srednjovjekovnog sajma u BiH, kaže nam da je 4Tarčapremašila očekivanja, kako brojem posjetitelja, koji je rekordan, tako i reakcijama posjetitelja, ali i gostima koji i ovu godinu stižu iz cijele BiH i regije, te i ove godine čak i Rusije. Za razliku od prošlih godina Tarča se malo spustila, do ulaza u Vidoški grad, te tako postala preglednija i pristupačnija posjetiteljima. Manifestacija je zanimljiva svim uzrastima, pa ju je posjetilo i nebrojeno mladih obitelji. A vitezovi se već udomaćili ovdje. Nove viteške skupine dolaze, a stare ne odlaze.

[envira-gallery id=”70159″]

„Mi smo ovdje od samih početaka, znači četvrtu godinu za redom, kod naših dragih prijatelja iz Stoca. Vrlo smo zadovoljni. Manifestacija svake godine organizacijski napreduje i sve je kvalitetnija, te sadržajnija“, kaže nam predsjednik Udruge Vitezova vranskih Ante Šarić. Oni u Stolac dolaze iz Vrane i Pakoštana, gdje se također održava manifestacija Dani vitezova Vranskih. Stolački vitezovi dolaze im i u uzvratne posjete. „Oni su nam uvijek dragi gosti i dobrodošli na našoj manifestaciji, koja se ove godine održava 17. 18. i 19. kolovoza“, ispričao je Šarić.

Otkriva nam da se već polako upoznaju i s bogatom poviješću ovoga kraja, te su obišli i nekropolu na Radimlji i ostatke ilirskog grada Daorson.

Upravo to i jeste ideja s kojom se krenulo priliko pokretanja ove manifestacije, da se probudi zanimanje za povijesne znamenitosti, kojih je malo gdje kao u Stocu, te tako i turizam ovoga kraja.

Organizatori primaju čestitke i na društvenim mrežama. Tarča je svakako odredište koje, ako već niste, narednih godina morate posjetiti, poručuju posjetitelji, koji su uvijek i ponajbolji nositelji reklame. P. K.

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *