Cesta Mostar – Čitluk čeka kredit za rekonstrukciju

MOSTAR – Prometnica od izlaza iz Mostara do Kruševa, u duljini od pet kilometara, prioritet je za rekonstrukciju, potvrđeno je za Bljesak.info iz Javnog poduzeća Ceste Federacije BiH. No, na rekonstrukciju će se pričekati zbog nedostatka sredstava.

Naime, odlukom Vlade FBiH od 16. prosinca.2015. regionalna cesta R-424 Mostar – Čitluk – Tromeđa – Ljubuški – Teskera – Crveni Grm kategorizirana je kao magistralna cesta M-17.4.

– Nakon izvršene primopredaje i sagledavanja stanja na terenu, donesena je odluka da se kao prioritet za modernizaciju ceste rekonstruira dionica od izlaza iz Mostara do ulaza u Kruševo, L= cca 5 kilometara, navode iz Cesta. Dodali su kako je pripremljen glavni projekt rekonstrukcije kojim je predviđena rekonstrukcija kolnika i raskrižja, a na pogodnim dionicama izgradnja traka za spora vozila, trotoara na potezima prolaska kroz naselja, rekonstrukcija cestovnih objekata i ostale mjere kojim se povećava razina usluge i sigurnost sudionika u prometu.

– Planirano je da se po usvajanju Zakona o trošarinama i efektivnosti kredita EBRD-a pripremljeni projekt kandidira za kreditna sredstva „proširenjem“ liste projekata obuhvaćenih programom modernizacije cesta u FBiH. Međutim kako kredit EBRD-a još uvijek nije efektivan, nismo u mogućnosti dati preciznije podatke, naveli su iz Cesta FBiH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *