‘Ćelava pjevačica’ u petak otvara novu sezonu Narodnog pozorišta Mostar

Tekst Eugenea Ionesca režirala je Lajla Kaikčija, adaptaciju i dramaturgiju radio je Adnan Lugonić, a scenografiju i kostimografiju Sabina Trnka

Narodno pozorište Mostar novu umjetničku sezonu 2017./2018. otvorit će u petak, 15. rujna, premijerom predstave “Ćelava pjevačica” koja će se održati u Velikoj dvorani pozorišta u 20 sati, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Mostaru.

Tekst Eugenea Ionesca režirala je Lajla Kaikčija, adaptaciju i dramaturgiju radio je Adnan Lugonić, a scenografiju i kostimografiju Sabina Trnka. U predstavi igraju Emir Sejfić, Maja Zećo, Emir Spahić, Dina Mušanović, Andrea Aković i Saša Oručević.

Redateljica Kaikčija kazala je kako je predstava ‘Ćelava pjevačica’ komad apsurda te da nigdje nije bilo logičnije postaviti ovu predstavu kao u gradu s toliko apsurda kakav je Mostar.

Poziv na djelovanje

– Ionesco se bavi ljudima, karakterima i njihovom nepresušnom potrebom da pričaju. Pričaju o svemu onome što mi u društvu primjećujemo i čime se sami bavimo. Međutim, ono što je najveći problem je to što nitko ne djeluje. Svi pričaju, imaju svoje mišljenje i ta se priča dovodi do potpunog apsurda – kazala je Kaikčija.

Ova je predstava, po njezinim riječima, poziv na djelovanje jer se postavlja pitanje “do kada ćemo imati snage da pričamo u prazno, a da pri tome ne odlučimo djelovati”.

– Želimo da publika prepozna sebe u samoj predstavi. Svi smo mi likovi iz predstave koji čekamo ‘Ćelavu pjevačicu’, odnosno nekoga tko će riješiti naše probleme – kazala je redateljica koja je zahvalila svima koji su sudjelovali u ovom projektu.

Umjetnički direktor NP Mostar, ujedno i potpisnik adaptacije i dramaturgije predstave Adnan Lugonić izrazio je zadovoljstvo što će Narodno pozorište u novu sezonu uči upravo s premijerom, a posebno zadovoljstvo čini, kako je kazao, što je riječ o neklasičnoj komediji pisca koji je doveo do svojevrsnog potpunog preokreta u dramaturgiji 20. stoljeća.

– Sama predstava je jedan dosta netipičan komad, na kojeg nije navikla ni mostarska, ali ni publika u BiH generalno. Riječ o jednom zanimljivom konceptu i nadam se da će publika uspjeti prepoznati sve ono što smo htjeli prenijeti – kazao je Lugonić.

Najava bogate sezone

Direktor NP Mostar Almir Mujkanović osvrnuo se i na novu kazališnu  sezonu, koju je ocijenio dosta optimističnijom, obimnijom i sadržajnijom u odnosu na prethodne.

Napomenuo je kako će pored četiri nova pozorišna djela, sezonu činiti i predstavljanje knjiga, a publici će biti osigurani i kvalitetni koncerti, među kojima i veliki koncert talijanskog kantautora Vinicia Capossela planiran za 20. rujna.

Mujkanović je pozitivnim ocijenio i određene infrastrukturne radove u Narodnom pozorištu koji će uključivati rekonstrukciju južne fasade objekta, zamjenu vanjskih otvora, određene radove na krovu i uređenje glumačkih kabina.

Kada je u pitanju premijera predstave ‘Ćelava pjevačica’ izrazio je zadovoljstvo ovim projektom te zahvalio svima koji su u njemu sudjelovali.

ULAZNICE

Ulaznice za premijeru predstave “Ćelava pjevačica” (petak, 15. 9. 2017.) po cijeni od 10 KM možete kupiti na blagajni Narodnog pozorišta Mostar svakim radnim danom od 9 – 14 sati ili rezervirati na telefon 036/550-128. Rezervacija ulaznica se može izvršiti i putem e- maila: marketing@npm.ba, te putem poruke u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Cijena ulaznice za prvu reprizu, u subotu, 16. 9. 2017. je 10 KM, s popustom za učenike, studente i penzionere 5 KM. Druga repriza predstave je u petak, 22. 9. 2017. u 20 sati. Cijena ulaznice je standardna za predstave u produkciji Narodnog pozorišta Mostar: 7 KM, s popustom za učenike, studente i penzionere 3,50 KM. Na dan igranja predstave blagajna je otvorena od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

error: Content is protected !!